Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen veel te sterk voor Australië

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 21:51

De Nederlandse voetbalsters hebben zich hersteld van de kansloze nederlaag tegen Spanje. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won de oefeninterland tegen Australië in Nijmegen met 5-0. Oranje stond in het Goffertstadion binnen een half uur al met 3-0 voor.

De regerend kampioen van Europa verloor vrijdag in Marbella met 1-0 van Spanje. Oranje wist toen amper kansen af te dwingen en had het vooral aan keepster Sari van Veenendaal te danken dat de score niet aanzienlijk hoger uitviel.

Tweede goal Lieke Martens
Wiegman stuurde tegen Australië dezelfde elf vrouwen het veld in. Jill Roord opende al in de 5e minuut de score, op aangeven van Vivianne Miedema. Lieke Martens schoot in de 20e minuut de 2-0 binnen. Jackie Groenen zorgde in de 27e minuut voor de derde treffer. Na rust kwamen ook invalster Lineth Beerensteyn en Daniëlle van de Donk tot scoren.

Olympische Spelen
De voetbalsters zijn zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen van komende zomer in Japan. De 'Leeuwinnen', tweede op het WK van 2019, doen voor het eerst mee aan de Spelen. Australië is voor de vierde keer van de partij op het olympische voetbaltoernooi.

Wererldranglijst
De Australische voetbalsters staan op de wereldranglijst op plek zeven, vijf plaatsen boven Spanje. Toch had Oranje, de nummer 4 van de wereld, heel wat minder moeite met de zwak spelende 'Matildas' dan met het goed voetballende Spanje.

Getergde ploeg
Wiegman zei vooraf te rekenen op een getergde ploeg, die de teleurstelling van zich af wilde spelen. De vertrekkende bondscoach, voor wie de KNVB nog altijd geen opvolger heeft gevonden, kreeg gelijk. De voetbalsters gingen flitsend van start en profiteerden al in de 5e minuut van balverlies achterin bij Australië. Miedema stuitte eerst op de keepster, maar stelde in de rebound Roord in staat om te scoren. Ook de 3-0 kwam voort uit geklungel van Australië op eigen helft. Sherida Spitse veroverde de bal en via Miedema kwam de bal bij de vrijstaande Groenen. Tussendoor had Martens gescoord met een schot dat precies onder de handen van de duikende keepster door stuiterde.

Achterin gaf Oranje best wat kansen weg, maar ook de Australische vedette Sam Kerr wist Van Veenendaal niet te passeren. In de tweede helft liepen de voetbalsters verder weg door doelpunten van Beerensteyn (na een fraaie pass van Martens) en Van de Donk.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen