Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen spelen in De Koel tegen Duitsland

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 12:37

Het Nederlandse vrouwenvoetbalteam speelt op 24 februari een interland tegen Duitsland in stadion De Koel in Venlo.

De oranjeleeuwinnen nemen het in de aanstaande interlandperiode daarnaast op tegen buurland België.

Eerst tegen België, daarna tegen Duitsland
De selectie van bondscoach Sarina Wiegman speelt donderdag 18 februari om 20.00 uur eerst in Leuven tegen de Red Flames. Duitsland is op woensdag 24 februari in Venlo de volgende tegenstander. De aftrap in De Koel is om 18.30 uur. België en Duitsland ontmoeten elkaar daarnaast zondag 21 februari in Aken.

In deze periode geen toernooi
Vorig jaar nam Nederland in het eerste interlandblok van 2020 deel aan het Tournoi de France, dat de Franse voetbalbond organiseerde ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in het land. In de jaren daarvoor nam Oranje in deze periode vaak deel aan de Algarve Cup.

Initiatief van de voetbalbonden
Gezien de huidige pandemie vinden alle drie de bonden het echter gepast om de reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Door de uitstekende verstandhouding tussen de KBVB, de DFB en de KNVB werd het plan opgevat om gezamenlijk iets te organiseren.

Reeds drie keer eerder in de Koel
Het is de vierde keer dat de Oranjevrouwen het stadion van VVV-Venlo aandoen. De laatste keer was op 13 september 2014, toen Portugal in een WK-kwalificatiewedstrijd met 3-2 werd verslagen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen