Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen naar halve finale WK en Olympische Spelen

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 17:03

De speelsters van het Nederlands vrouwenelftal hebben zich na een 2-0 overwinning op Italië geplaatst voor de halve finale van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk.

Met de winst plaatsten de voetbalsters, onder wie Limburgers Lieke Martens en Dominique Bloodworth-Janssen, zich ook voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.

Kansen aan twee kanten
In de eerste tien minuten speelden de leeuwinnen aanvallend, maar dat leidde niet tot grote kansen. Daarna kwam er een aantal keer dreiging vanuit Italië, maar de tegenstanders wisten evenmin iets van hun kansen te verzilveren.

Neergelegd
In de 42ste minuut werd Miedema vlak buiten het strafschopgebied neergelegd, wat resulteerde in een vrije trap. Deze was te laag en te zwak om het verschil te maken. De stand bij rust was 0-0.

Kansenregen
Na rust regende het kansen voor Oranje - achtereenvolgens voor Van de Sanden, Martens, Groenen, Miedema, Van de Donk en Spitze.

Koppen
Miedema kopte de Oranjeleeuwinnen in de 71ste minuut na een vrije trap van Spitse op voorsprong. Tien minuten later scoorde Van der Gragt op dezelfde manier de tweede goal en ook na een vrije trap. Een derde doelpunt bleef uit ondanks een kans voor Miedema.

Halve finale
Nederland won de kwartfinale uiteindelijk met 2-0 en speelt woensdag in de halve finale tegen Zweden, dat zaterdagavond Duitsland versloeg met 2-1. Met deze winst komen de Oranjeleeuwinnen bij de beste drie Europese landen en daarmee zijn ze zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

'Voelde me goed'
Lieke Martens speelde de hele wedstrijd mee ondanks een pijnlijke teen. "Ik voelde me goed en ik had veel adrenaline. We gaan gewoon naar Tokio en daar zijn we heel blij mee. Het is super mooi dat we de halve finale bereikt hebben. Ik ben erg benieuwd naar Duitsland-Zweden. We gaan vanavond samen kijken", aldus Martens in gesprek met de NOS.

Lees ook: Oranje met Lieke Martens tegen Italië

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen