Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen met Limburgs trio simpel langs Kosovo: 0-6

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 21:28

De Oranjeleeuwinnen hadden dinsdag aan één helft genoeg om af te rekenen met Kosovo. Na een ruststand van 0-4 stond er uiteindelijk een 0-6 eindstand op het scorebord in Pristina.

Aanvaller Lieke Martens uit Nieuw-Bergen nam na 34 minuten, in de rebound, de derde Nederlandse treffer in het EK-kwalificatieduel voor haar rekening.

Gewisseld
Naast Martens hadden ook de Limburgse verdedigers Dominique Janssen uit Horst en Lynn Wilms uit Tegelen een plekje in het basiselftal van bondscoach Sarina Wiegman. Stuk voor stuk maakten zij de 90 minuten niet vol: Wilms en Janssen werden na een uur afgelost door Merel van Dongen en Shanice van de Sanden, Martens werd in de 77ste minuut vervangen door Renate Janssen.

Geen lastige karwei
Nederland verzekerde zich vrijdag tegen Estland (7-0) al van een EK-ticket en had ook dinsdagavond snel in de gaten dat het geen al te lastig karwei zou worden. Danielle van de Donk opende na 11 minuten de score van afstand, waarna Karin Snoeijs, Martens en opnieuw Snoeijs nog voor de pauze de marge naar 0-4 tilden. In de tweede helft bleef die 0-4 lang staan, maar in blessuretijd gaven de Oranjeleeuwinnen de zege extra glans door goals van Vivianne Miedema en hattrickhero Snoeijs.

Nog één wedstrijd
De Oranjeleeuwinnen hebben na negen duels het volle pond te pakken in de poule: 27 punten. Op 1 december staat de laatste EK-kwalificatiewedstrijd op het programma: opnieuw tegen Kosovo, maar dan op Nederlandse bodem.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen