Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen klimmen naar derde plek op wereldranglijst

Geplaatst opvrijdag 12 juli 2019 - 11:09

Dankzij de zilveren plak die de Oranje voetbalsters in Frankrijk hebben gepakt, maken ze een sprong op de wereldranglijst van FIFA.

Het team, met Lieke Martens (Nieuw-Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst) in de gelederen, is vijf plekken gestegen.

Hoogste positie ooit
Nederland staat nu op de derde plek. Dat is de hoogste positie ooit. De Leeuwinnen moeten enkel Duitsland en wereldkampioen Amerika voor zich dulden.

Finale
De Oranjeleeuwinnen delfden in de finale in Lyon het onderspit tegen de Amerikaanse voetbalsters. Ze wisten Amerika lang op de nul te houden in Lyon. Uiteindelijk ging het team van bondscoach Sarina Wiegman na een discutabele penalty onderuit: 0-2.

Lees ook: Oranjeleeuwinnen verliezen finale van Amerika

Televisie
De goede resultaten van de Oranjeleeuwinnen bleven niet onopgemerkt. Gaandeweg het toernooi zaten er steeds meer mensen aan de buis gekluisterd om de verrichtingen van de voetbalsters te volgen. Naar de verloren finale keken bijna 5,5 miljoen mensen. Ook dat was een record voor het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Lees ook: Bijna 5,5 miljoen kijkers zien Oranjeleeuwinnen verliezen

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen