Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjeleeuwinnen kennen nieuwe route naar EK

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 17:22

Lieke Martens, Dominique Bloodworth en Lynn Wilms weten wanneer ze met de Oranjeleeuwinnen weer kwalificatieduels voor het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen kunnen spelen.

Mits de coronacrisis het toelaat speelt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman op 18 september uit tegen Rusland, op 23 oktober thuis tegen Estland, op 27 oktober uit tegen Kosovo en tenslotte op 1 december in eigen huis tegen datzelfde Kosovo.

Aangepast
Door de coronapandemie moest het programma fors worden aangepast. De wedstrijden tegen Kosovo en Estland stonden immers voor april gepland. De wedstrijd tegen Rusland op 18 september was ook in het oorspronkelijke speelschema al op die datum gepland. Het EK zelf werd een tijdje geleden al verplaatst van de zomer van 2021 naar de zomer van 2022.

Lees ook: Interlands Oranjeleeuwinnen gaan voorlopig niet door

18 punten
De Oranjeleeuwinnen zijn hard op weg naar dat EK, dat in Engeland gehouden wordt. Nederland pakte in de eerste zes duels de volle 18 punten en gaat aan kop in de groep. De winnaars en de drie beste nummers twee van de negen kwalificatiepoules gaan rechtstreeks naar het EK. De overige nummers twee spelen een play-off om zich alsnog te plaatsen.

Titelverdediger
Nederland is Europees titelverdediger. In 2017 won Oranje in eigen land het EK. Martens, uit Nieuw-Bergen, werd verkozen tot speler van het toernooi. Ook Bloodworth uit Horst aan de Maas zat in de Oranje-selectie. Wilms, geboren in Tegelen, maakte in de loop van de huidige EK-kwalificatie-cyclus haar interlanddebuut.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen