Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oranjedames met uitblinker Martens sportploeg van het jaar

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 22:10

De Oranjedames zijn dinsdag bij het NOC*NSF Gala verkozen tot sportploeg van het jaar.

Het team versloeg daarmee de Nederlandse hockeymannen en de nationale shorttrackploeg van de mannen. De trofee werd uitgereikt door wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Dat gebeurde in de Amsterdamse RAI.

Janssen en Lewerissa
Behalve Martens telde de selectie nog twee Limburgse voetbalsters: Dominique Janssen uit Horst en de Maastrichtse Vanity Lewerissa. De ploeg won deze zomer in eigen het land het EK.

Dumoulin
Eerder op de avond werd Tom Dumoulin benoemd tot sportman van het jaar. Hij is daarmee de opvolger van Max Verstappen.

Lees ook: Dumoulin volgt Verstappen op als sportman van het jaar

Martens
De vrouwenploeg, met uitblinker Lieke Martens, maakte indruk tijdens het Europese kampioenschap. De meiden zorgden met hun aanvallende spel voor volle stadions. De Leeuwinnen versloegen in de finale Denemarken met 4-2.

Lees ook: Lieke Martens in 2017: van talent naar superster

Kinderheldin
Voor Martens was er tijdens het gala nog een andere prijs. Kijkers van het kinderprogramma ZAPPSport vonden dit jaar Lieke Martens de beste sporter. Dat maakte presentator van het programma, Ron Boszhard, bekend. De Limburgse kreeg op het podium een mega-medaille van een van haar fans.

NOC*NSF SPORTGALA #mmidresses

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Prijzenregen
Martens werd na het EK bedolven onder de prijzen. Ze werd na de finale tegen Denemarken al meteen benoemd tot beste speelster van het toernooi. De UEFA kroonde haar tot beste voetbalster van Europa, en volgens wereldvoetbalbond FIFA is er wereldwijd op dit moment geen betere voetbalvrouw dan Lieke Martens.

Fonteintje
In haar eigen provincie wordt de Bergense ook niet vergeten. Bij het Limburgse Sportgala werd ze eerder deze week uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. En in Bergen kreeg ze het Fonteintje, de gemeentelijke onderscheiding.

Lees ook: Limburgs Sportgala: Lieke Martens vrouw van het jaar

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen