Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranjedames met uitblinker Martens sportploeg van het jaar

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 22:10
ANP
Bekijk media
  • 1
  • 1
Voetbalsters Sherida Spitse(L), Sisca Folkertsma (3eL), Merel van Dongen (3eR), Lieke Martens (2eR) en Dominique Janssen (R)
Foto: ANP

De Oranjedames zijn dinsdag bij het NOC*NSF Gala verkozen tot sportploeg van het jaar.

Het team versloeg daarmee de Nederlandse hockeymannen en de nationale shorttrackploeg van de mannen. De trofee werd uitgereikt door wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Dat gebeurde in de Amsterdamse RAI.

Janssen en Lewerissa
Behalve Martens telde de selectie nog twee Limburgse voetbalsters: Dominique Janssen uit Horst en de Maastrichtse Vanity Lewerissa. De ploeg won deze zomer in eigen het land het EK.

Dumoulin
Eerder op de avond werd Tom Dumoulin benoemd tot sportman van het jaar. Hij is daarmee de opvolger van Max Verstappen.

Lees ook: Dumoulin volgt Verstappen op als sportman van het jaar

Martens
De vrouwenploeg, met uitblinker Lieke Martens, maakte indruk tijdens het Europese kampioenschap. De meiden zorgden met hun aanvallende spel voor volle stadions. De Leeuwinnen versloegen in de finale Denemarken met 4-2.

Lees ook: Lieke Martens in 2017: van talent naar superster

Kinderheldin
Voor Martens was er tijdens het gala nog een andere prijs. Kijkers van het kinderprogramma ZAPPSport vonden dit jaar Lieke Martens de beste sporter. Dat maakte presentator van het programma, Ron Boszhard, bekend. De Limburgse kreeg op het podium een mega-medaille van een van haar fans.

NOC*NSF SPORTGALA #mmidresses

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Prijzenregen
Martens werd na het EK bedolven onder de prijzen. Ze werd na de finale tegen Denemarken al meteen benoemd tot beste speelster van het toernooi. De UEFA kroonde haar tot beste voetbalster van Europa, en volgens wereldvoetbalbond FIFA is er wereldwijd op dit moment geen betere voetbalvrouw dan Lieke Martens.

Fonteintje
In haar eigen provincie wordt de Bergense ook niet vergeten. Bij het Limburgse Sportgala werd ze eerder deze week uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. En in Bergen kreeg ze het Fonteintje, de gemeentelijke onderscheiding.

Lees ook: Limburgs Sportgala: Lieke Martens vrouw van het jaar

Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf
De nieuwe L1 Radioprogrammering
Uitgelicht
Presentatoren-caroussel draait op L1 Radio

Een aantal bekende stemmen van L1 Radio zijn vanaf deze week in andere programma’s te horen. Luister naar de nieuwe radioprogrammering op L1 Radio!

Nieuwe doordeweekse programmering L1 Radio
Download de gratis L1 app
Uitgelicht
De L1 app

Altijd op de hoogte van de L1-programma's.

Download gratis
Uitgelicht
CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei deil 25

Dit jaar is de CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei uitgebreid van een dubbel-CD naar een 4CD Box met een hoog LVK-gehalte. Maar liefst 86 nieuwe carnavalskrakers maken deze vastelaovendverzamelaar méér dan bijzonder! Nu te bestellen in de L1 Shop.

Bestel de CD Box hier
Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
De 1Limburg app

Altijd op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.

Download gratis