Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oranje vrouwen winnen op het nippertje

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 20:55

Het Nederlands vrouwenelftal met Lieke Martens heeft dinsdagavond de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op het nippertje gewonnen.

In de extra tijd, wisten de Oranje dames de winst binnen te slepen.

Pittig
Het was een pittige wedstrijd. In het Noordlease stadion in Groningen waren de twee elftallen in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, maar bleef een doelpunt uit. Ook na de rust ging het hard tegen hard. Nederland had veel balbezit met mooie passes, maar ondanks een aantal veelbelovende aanvalsacties, werd er maar niet gescoord.

Penalty
Even leek het erop dat Noorwegen op voorsprong zou komen toen Shanice van de Sanden hands maakte. Noorwegen kreeg een penalty, maar keepster Sari van Veenendaal wist de bal tegen te houden.

In de laatste twintig minuten waren de Nederlandse dames dichtbij het maken van een doelpunt, maar Noorwegen verdedigde sterk. Tot de laatste minuten. Drie minuten in blessuretijd wist Vivianne Miedema op het nippertje de 1-0 te scoren.

Zege
Lieke Martens werd maandagavond nog uitgeroepen tot de beste speelster van de wereld, maar de zege dinsdagavond was belangrijker voor haar. "Ik heb maandag een mooie avond gehad, maar het belangrijkste is dat we vandaag zouden winnen. Gelukkig is dat gelukt. Dit is voor ons een hele goede start van de WK-kwalificatie'', zei Martens na de 1-0 overwinning voor de camera van Veronica.

Trots
Het voelde voor Martens niet echt anders om als Europees kampioen het veld op te gaan. "We zijn heel trots op de titel. Maar we willen meer en hebben hiermee een goede start gemaakt. Het was wel mooi om te zien dat het stadion vol zat. Hier hebben we het voor gedaan."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen