Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje vrouwen winnen op het nippertje

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 20:55

Het Nederlands vrouwenelftal met Lieke Martens heeft dinsdagavond de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op het nippertje gewonnen.

In de extra tijd, wisten de Oranje dames de winst binnen te slepen.

Pittig
Het was een pittige wedstrijd. In het Noordlease stadion in Groningen waren de twee elftallen in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, maar bleef een doelpunt uit. Ook na de rust ging het hard tegen hard. Nederland had veel balbezit met mooie passes, maar ondanks een aantal veelbelovende aanvalsacties, werd er maar niet gescoord.

Penalty
Even leek het erop dat Noorwegen op voorsprong zou komen toen Shanice van de Sanden hands maakte. Noorwegen kreeg een penalty, maar keepster Sari van Veenendaal wist de bal tegen te houden.

In de laatste twintig minuten waren de Nederlandse dames dichtbij het maken van een doelpunt, maar Noorwegen verdedigde sterk. Tot de laatste minuten. Drie minuten in blessuretijd wist Vivianne Miedema op het nippertje de 1-0 te scoren.

Zege
Lieke Martens werd maandagavond nog uitgeroepen tot de beste speelster van de wereld, maar de zege dinsdagavond was belangrijker voor haar. "Ik heb maandag een mooie avond gehad, maar het belangrijkste is dat we vandaag zouden winnen. Gelukkig is dat gelukt. Dit is voor ons een hele goede start van de WK-kwalificatie'', zei Martens na de 1-0 overwinning voor de camera van Veronica.

Trots
Het voelde voor Martens niet echt anders om als Europees kampioen het veld op te gaan. "We zijn heel trots op de titel. Maar we willen meer en hebben hiermee een goede start gemaakt. Het was wel mooi om te zien dat het stadion vol zat. Hier hebben we het voor gedaan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen