Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oranje vrouwen winnen op het nippertje

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 20:55

Het Nederlands vrouwenelftal met Lieke Martens heeft dinsdagavond de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen op het nippertje gewonnen.

In de extra tijd, wisten de Oranje dames de winst binnen te slepen.

Pittig
Het was een pittige wedstrijd. In het Noordlease stadion in Groningen waren de twee elftallen in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, maar bleef een doelpunt uit. Ook na de rust ging het hard tegen hard. Nederland had veel balbezit met mooie passes, maar ondanks een aantal veelbelovende aanvalsacties, werd er maar niet gescoord.

Penalty
Even leek het erop dat Noorwegen op voorsprong zou komen toen Shanice van de Sanden hands maakte. Noorwegen kreeg een penalty, maar keepster Sari van Veenendaal wist de bal tegen te houden.

In de laatste twintig minuten waren de Nederlandse dames dichtbij het maken van een doelpunt, maar Noorwegen verdedigde sterk. Tot de laatste minuten. Drie minuten in blessuretijd wist Vivianne Miedema op het nippertje de 1-0 te scoren.

Zege
Lieke Martens werd maandagavond nog uitgeroepen tot de beste speelster van de wereld, maar de zege dinsdagavond was belangrijker voor haar. "Ik heb maandag een mooie avond gehad, maar het belangrijkste is dat we vandaag zouden winnen. Gelukkig is dat gelukt. Dit is voor ons een hele goede start van de WK-kwalificatie'', zei Martens na de 1-0 overwinning voor de camera van Veronica.

Trots
Het voelde voor Martens niet echt anders om als Europees kampioen het veld op te gaan. "We zijn heel trots op de titel. Maar we willen meer en hebben hiermee een goede start gemaakt. Het was wel mooi om te zien dat het stadion vol zat. Hier hebben we het voor gedaan."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen