Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje-vrouwen verliezen van Schotland

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2015 - 20:17

De Nederlandse voetbalsters hebben het toernooi om de Cyprus Cup in mineur afgesloten.

De ploeg van Roger Reijners verloor woensdag in Larnaca met 1-3 van Schotland en eindigde daardoor als achtste.

Anouk Hoogendijk
Bij rust leidden de Schotsen met 1-0 door een treffer van Kim Little. In de tweede helft scoorden zij nog twee keer. Het Nederlandse doelpunt kwam op naam van Anouk Hoogendijk, die haar 99e interland speelde. Ze kopte raak na een vrije trap. Dat betekende twintig minuten voor tijd de 1-2. De jacht op de gelijkmaker had geen succes.

Afwachtend
De Roermondse bondscoach Reijners, die voor andere opstelling koos dan tegen Engeland (1-1), was natuurlijk ontevreden. "Het was onsamenhangend en er gebeurde te weinig. We waren veel te afwachtend. En ook al was het eerste doelpunt buitenspel en werd een doelpunt van Vivianne Miedema onterecht afgekeurd, het was een teleurstellend duel."

Teleurstellend
Over het toernooi als geheel was hij meer te spreken, ook al werd slechts twee keer gelijkgespeeld. "Australië en Engeland waren tegenstanders van een groter kaliber dan die in de play-offs. Dus we weten waar we aan moeten werken. We hebben in de vier duels met verschillende opstellingen gespeeld. Dat was in de voorbereiding op het WK een bewuste keus. Maar het resultaat is teleurstellend. Want laat duidelijk zijn, we spelen om te winnen."

Lieke Martens
Lieke Martens uit Nieuw-Bergen bleef bijna de hele wedstrijd aan de kant. Ze viel in de negentigste minuut nog wel in voor doelpuntenmaker Hoogendijk.

Lees ook:
- Weer gelijkspel Nederlandse voetbalvrouwen in Cyprus Cup
- Tweede poulepot Oranjevrouwen tegen Finland 0-0
- Reijners verliest met zijn dames van Australië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalsters Oranje blijven grenzen verleggen
Oranjevrouwen naar WK
Lieke Martens, Oranje, Oranjevrouwen, ANP
Martens uit Bergen schenkt Oranje winst bij WK-debuut
Reijners verliest met zijn dames van Australië
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen