Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje-vrouwen verliezen van Schotland

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2015 - 20:17

De Nederlandse voetbalsters hebben het toernooi om de Cyprus Cup in mineur afgesloten.

De ploeg van Roger Reijners verloor woensdag in Larnaca met 1-3 van Schotland en eindigde daardoor als achtste.

Anouk Hoogendijk
Bij rust leidden de Schotsen met 1-0 door een treffer van Kim Little. In de tweede helft scoorden zij nog twee keer. Het Nederlandse doelpunt kwam op naam van Anouk Hoogendijk, die haar 99e interland speelde. Ze kopte raak na een vrije trap. Dat betekende twintig minuten voor tijd de 1-2. De jacht op de gelijkmaker had geen succes.

Afwachtend
De Roermondse bondscoach Reijners, die voor andere opstelling koos dan tegen Engeland (1-1), was natuurlijk ontevreden. "Het was onsamenhangend en er gebeurde te weinig. We waren veel te afwachtend. En ook al was het eerste doelpunt buitenspel en werd een doelpunt van Vivianne Miedema onterecht afgekeurd, het was een teleurstellend duel."

Teleurstellend
Over het toernooi als geheel was hij meer te spreken, ook al werd slechts twee keer gelijkgespeeld. "Australië en Engeland waren tegenstanders van een groter kaliber dan die in de play-offs. Dus we weten waar we aan moeten werken. We hebben in de vier duels met verschillende opstellingen gespeeld. Dat was in de voorbereiding op het WK een bewuste keus. Maar het resultaat is teleurstellend. Want laat duidelijk zijn, we spelen om te winnen."

Lieke Martens
Lieke Martens uit Nieuw-Bergen bleef bijna de hele wedstrijd aan de kant. Ze viel in de negentigste minuut nog wel in voor doelpuntenmaker Hoogendijk.

Lees ook:
- Weer gelijkspel Nederlandse voetbalvrouwen in Cyprus Cup
- Tweede poulepot Oranjevrouwen tegen Finland 0-0
- Reijners verliest met zijn dames van Australië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Voetbalsters Oranje blijven grenzen verleggen
Oranjevrouwen naar WK
Lieke Martens, Oranje, Oranjevrouwen, ANP
Martens uit Bergen schenkt Oranje winst bij WK-debuut
Reijners verliest met zijn dames van Australië
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen