Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje volleybalsters sluiten Nations League met winst af

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 22:57

De Nederlandse vrouwen hebben de laatste wedstrijd van de Volleyball Nations League 2021 gewonnen.

In Rimini werd het laaggeplaatste Zuid-Korea na ruim twee en een half uur met 3-2 verslagen. Met negen overwinningen en zes nederlagen eindigt Oranje met Britt Bongaerts uit Roermond als spelverdeelster het toernooi als zevende.

Veel fouten
Oranje stond in de eerste set al snel met 8-5 voor en hield tot 16-13 drie punten voorsprong. Daarna liep het verschil op en won Nederland de openingsset met 25-20. In de tweede set hadden de Nederlandse vrouwen veel moeite met het Zuid-Koreaanse team. De Oranjevrouwen maakten veel fouten. De tegenstander bleef het initiatief houden en won de set met 23-25.

Achterstand
In de derde set stelde Oranje orde op zaken, kwam met 13-9 voor en won de set met 25-18. Daarna ging het opnieuw mis: de de Nederlandse volleybalsters waren niet in staat een achterstand in te lopen. Zuid-Korea won de set met 22-25 en dwong daarmee een vijfde set af.

Vijfde set
In de beslissende set kwam Nederland met 4-7 achter, maar op de service van de prima spelende Britt Bongaerts dichtte Oranje het gat, kwam met 14-11 voor, verzilverde het matchpoint en sloot het toernooi in de Italiaanse badplaats met een zwaarbevochten overwinning af.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen