Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje volleybalsters sluiten Nations League met winst af

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 22:57

De Nederlandse vrouwen hebben de laatste wedstrijd van de Volleyball Nations League 2021 gewonnen.

In Rimini werd het laaggeplaatste Zuid-Korea na ruim twee en een half uur met 3-2 verslagen. Met negen overwinningen en zes nederlagen eindigt Oranje met Britt Bongaerts uit Roermond als spelverdeelster het toernooi als zevende.

Veel fouten
Oranje stond in de eerste set al snel met 8-5 voor en hield tot 16-13 drie punten voorsprong. Daarna liep het verschil op en won Nederland de openingsset met 25-20. In de tweede set hadden de Nederlandse vrouwen veel moeite met het Zuid-Koreaanse team. De Oranjevrouwen maakten veel fouten. De tegenstander bleef het initiatief houden en won de set met 23-25.

Achterstand
In de derde set stelde Oranje orde op zaken, kwam met 13-9 voor en won de set met 25-18. Daarna ging het opnieuw mis: de de Nederlandse volleybalsters waren niet in staat een achterstand in te lopen. Zuid-Korea won de set met 22-25 en dwong daarmee een vijfde set af.

Vijfde set
In de beslissende set kwam Nederland met 4-7 achter, maar op de service van de prima spelende Britt Bongaerts dichtte Oranje het gat, kwam met 14-11 voor, verzilverde het matchpoint en sloot het toernooi in de Italiaanse badplaats met een zwaarbevochten overwinning af.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen