Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje volleyballers verslaan ook Egypte op WK

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 19:35

De Nederlandse volleyballers hebben op het WK in Bulgarije ook Egypte verslagen.

In Ruse won Oranje met Tim Smit uit Voerendaal in de basis de laatste wedstrijd in de eerste ronde met 3-1. Nederland was al zeker van plaatsing voor de tweede ronde, die van 21 tot en met 23 september gespeeld wordt.

Geen kind
Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd en won de eerste set met 25-18. Ook in de tweede set hadden de Nederlandse volleyballers geen kind aan de Egyptenaren en kwamen op 2-0 door de set met 25-21 te winnen. In de derde set kwam Egypte met 18-23 voor, maar Oranje vocht terug en kwam gelijk. De Egyptenaren wonnen de set uiteindelijk toch met 23-25, omdat de scheidsrechter een technische fout van de Afrikanen niet bestrafte.

Lees ook: Tim Smit stunt weer met Oranje op WK

In de vierde set kwamen de Oranje mannen met 9-11 achter, maar daarna kwamen de Lange Mannen op dreef. Zij wonnen de set met 25-16 en de wedstrijd met 3-1.

Canada
Nederland verloor in de eerste ronde alleen het openingsduel tegen Canada. Daarna werden China, Brazilië, Frankrijk en Egypte verslagen. In welke stad Nederland de tweede ronde gaat spelen en tegen welke tegenstanders is nog niet bekend, omdat dinsdag de laatste wedstrijden in de eerste ronde gespeeld worden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen