Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje volleyballers verslaan ook Egypte op WK

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 19:35

De Nederlandse volleyballers hebben op het WK in Bulgarije ook Egypte verslagen.

In Ruse won Oranje met Tim Smit uit Voerendaal in de basis de laatste wedstrijd in de eerste ronde met 3-1. Nederland was al zeker van plaatsing voor de tweede ronde, die van 21 tot en met 23 september gespeeld wordt.

Geen kind
Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd en won de eerste set met 25-18. Ook in de tweede set hadden de Nederlandse volleyballers geen kind aan de Egyptenaren en kwamen op 2-0 door de set met 25-21 te winnen. In de derde set kwam Egypte met 18-23 voor, maar Oranje vocht terug en kwam gelijk. De Egyptenaren wonnen de set uiteindelijk toch met 23-25, omdat de scheidsrechter een technische fout van de Afrikanen niet bestrafte.

Lees ook: Tim Smit stunt weer met Oranje op WK

In de vierde set kwamen de Oranje mannen met 9-11 achter, maar daarna kwamen de Lange Mannen op dreef. Zij wonnen de set met 25-16 en de wedstrijd met 3-1.

Canada
Nederland verloor in de eerste ronde alleen het openingsduel tegen Canada. Daarna werden China, Brazilië, Frankrijk en Egypte verslagen. In welke stad Nederland de tweede ronde gaat spelen en tegen welke tegenstanders is nog niet bekend, omdat dinsdag de laatste wedstrijden in de eerste ronde gespeeld worden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen