Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje volleyballers nog in de race voor Final Six

Geplaatst opzaterdag 22 september 2018 - 20:57

Het Nederlandse volleybalteam is nog steeds in de race voor een plaats in de Final Six, de slotfase van het WK. De Lange Mannen wonnen in Milaan met 3-1 van Finland. Eerder had Oranje het duel tegen Rusland met 3-0 verloren.

Nederland, met Tim Smit uit Voerendaal in de gelederen, begon goed aan de wedstrijd, kwam op voorsprong en sloot met een sterke serviceserie de set met 25-19 winst af.

Tweede set verloren
De Lange Mannen begonnen slecht aan de tweede set, trokken een gat van zeven punten dicht, maar moesten de winst met 23-25 toch aan de Finnen laten.

Oranje te sterk
Oranje wist dat het geen set meer mocht verliezen om de kans op de eindronde niet te verspelen. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen was zich daarvan bewust en won de derde set met 25-16 en was ook in de vierde set met 25-13 te sterk voor het Finse team.

Italië
Zondag speelt Oranje de laatste wedstrijd in de tweede ronde en moet dan winnen van gastland Italië. Italië is koploper in de poule van Oranje. De Nederlanders bereiken de Final Six als ze één van de twee beste nummers twee van de vier poules worden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen