Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje voetbalvrouwen bereiken finale play-offs

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 20:16

De Oranje Leeuwinnen hebben de finale bereikt van de play-offs voor het laatste ticket voor het WK volgend jaar in Frankrijk.

Oranje won in Viborg met 1-2 van Denemarken. Afgelopen vrijdag versloegen de Nederlandse voetbalvrouwen in Breda de Deense vrouwen met 2-0.

Penaltystip
Het Nederlandse team met Lieke Martens uit Nieuw Bergen en Dominique
Bloodworth-Janssen uit Horst kwam na vijf minuten op achterstand toen de scheidsrechter na een overtreding van Bloodworth naar de penaltystip wees. Nadim schoot de bal feilloos in: 1-0. Twee minuten later bracht Beerensteyn Oranje met een kopbal op gelijke hoogte.

Op de lat
Denemarken moest aanvallen, maar de meeste dreiging kwam van Oranje. Spitse zag in de 27e minuut de bal uit een vrije trap op de Deense lat belanden. De Deense voetbalsters probeerden voor rust nog op voorsprong te komen, maar kregen geen echte kansen.

Hoekschop
Ook in het tweede deel van de wedstrijd drong de thuisploeg aan. Oranje ontsnapte kort na de hervatting aan een achterstand toen een hoekschop van Denemarken op de binnenkant van de paal terecht kwam. Ook daarna was Oranje de betere ploeg, maar kansen kregen de vrouwen van Sarina Wiegman niet.

Dotten van kansen
Na een uur voetbal kregen de Denen via Harder twee dotten van kansen. Eerst schoot zij de bal over het doel en even later bracht keeper Geurts de redding. Even later ontstond er uit een hoekschop een hachelijk moment voor het Nederlandse doel, maar Martens bracht rust door de bal weg te schieten. Een overtreding op Beerensteyn in het Deense strafschopgebied werd niet bestraft. Zij schoot Oranje in blessuretijd naar de 1-2 overwinning.

Oranje moet het in november in de finale van de play-offs opnemen tegen Zwitserland. De Zwitserse vrouwen speelden in Biel met 1-1 gelijk tegen België. De eerste wedstrijd was in 2-2 geëindigd.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen