Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje voetbalsters weten dat het beter moet

Geplaatst opzondag 31 mei 2015 - 11:49

De laatste oefeninterland voor de start van het WK leerde de Nederlandse voetbalsters dat er nog wel wat te verbeteren valt.

"We speelden erg passief, eigenlijk reactievoetbal", zei aanvalster Kirsten van de Ven. "We zullen meer initiatief moeten nemen. Voetballend zijn wij beter dan Zweden, maar helaas konden we dat niet laten zien."

Voorsprong uit handen gegeven
Oranje was zaterdagavond in Toronto voor rust gelijkwaardig aan het sterke Zweden, maar gaf aan het begin van de tweede helft een voorsprong uit handen (1-2).

Lees ook: Voetbalsters verliezen laatste test voor WK

Spel moet stukken beter
"Dit was een heel andere wedstrijd dan vorige week tegen Estland", erkende rechtsback Desiree van Lunteren op de KNVB-website OnsOranje. "Toen hadden we vooral zelf de bal en konden we het spel maken. Zweden was wel een tandje hoger, we moesten aan de bak. Het verschil was niet heel groot, maar ons spel moet wel stukken beter."

WK in Canada
De voetbalsters starten het WK in de nacht van zaterdag op zondag tegen Nieuw-Zeeland. De andere tegenstanders in de groep zijn China en gastland Canada.

Lees hier meer over de Oranje Leeuwinnen van de Roermondse bondscoach Roger Reijners.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Oranjevrouwen in trek bij voetbalpubliek
Oranje-vrouwen verliezen van Schotland
Drie Limburgse voetbalsters in Oranje WK-selectie
Voetbalsters Oranje blijven grenzen verleggen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen