Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje speelt op WK gelijk tegen Zweden

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 22:16

De Nederlandse handbalsters, met de Limburgse Larissa Nusser en Inger Smits in de gelederen, hebben op het wereldkampioenschap in Spanje met 31-31 gelijk gespeeld tegen Zweden.

Vooraf was duidelijk dat tegenstander Zweden van een ander niveau zou zijn dan Oezbekistan en Puerto Rico. De twee ploegen deelden uiteindelijk de punten in een spannende wedstrijd.

Larissa Nusser
Al vrij snel liep de Nederlandse ploeg, met Larissa Nusser uit Born op de middenopbouwplaats, achter de feiten aan. De Nederlandse ploeg had een moeilijke beginfase. Na twintig minuten spelen was het 11-15. De Nederlandse verdediging kreeg geen grip op de snelle opbouwspeelsters van Zweden.

Ruststand 17-18
Vlak voor rust wist Nederland via goed combinatiespel een achterstand van vijf doelpunten terug te brengen tot één treffer. Bondscoach Monique Tijsterman kon haar speelsters bij een ruststand van 17-18 in de kleedkamer instrueren voor de tweede helft.

Inger Smits
In de tweede helft bracht Tijsterman, net als in de twee voorgaande wedstrijden, Inger Smits uit Geleen in op de linkeropbouwplaats. Na twee minuten in de tweede helft had Nederland de achterstand al weggewerkt (18-18).

Larissa Nusser
Met Larissa Nusser als onbetwiste leidster van Oranje werden veel kansen gecreëerd. De Zweedse doelvrouw stond echter regelmatig in de weg voor de Nederlandse speelsters. De Nederlandse ploeg toonde telkens veerkracht door van een achterstand terug te komen. Met nog een kwartier te spelen was de stand weer gelijk getrokken (24-24)..

Beide ploegen tevreden
Tien minuten voor het einde pakte Nederland voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong (27-26). In een spannende slotfase gingen de beide ploegen gelijk op. Uiteindelijk kon zowel Nederland, als ook Zweden tevreden zijn met het gelijke spel. Larissa Nusser scoorde voor Nederland drie keer. Inger Smits trof één keer doel.

Poulewinnaar
Door dit resultaat eindigt Nederland als eerste in de poule. Tegenstander Zweden gaat als nummer twee door naar de hoofdronde. De volgende tegenstanders van Oranje zijn: Roemenië, Kazachstan en Noorwegen. Nederland neemt drie punten mee naar de hoofdronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen