Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje neemt het op tegen Afrikaanse dammers

Geplaatst opdinsdag 1 augustus 2017 - 16:00

Een exotische interland deze week in Brunssum. Daar neemt het Nederlands dam-team het op tegen vijf Afrikaanse dammers.

De ontmoeting is speciaal om de 40ste editie van het bekende internationale toernooi te vieren.

Damland
Nederland is het sterkste damland ter wereld, met topspelers als Roel Boomstra en Jan Groenendijk. Zij maken deel uit van het team dat in Brunssum de strijd aangaat met de Afrikanen. In Afrika is dammen vooral een populaire volkssport in Senegal en Kameroen. Die landen brengen dan ook sinds de jaren '60 wereldtoppers voort.

'Streetwise'
Wereldkampioen Roel Boomstra kijkt uit naar de wedstrijden tegen de Afrikaanse spelers. "Wij spelen volgens de regels die we hebben geleerd. Zij zijn minder geschoold maar verzinnen creatieve oplossingen voor moeilijke situaties. Ze zijn meer 'streetwise'." De interland duurt nog tot en met donderdag.

De Afrikaanse spelers zullen na de interland, vrijdag, van start gaan tijdens de 40ste editie van het internationale toernooi in Brunssum. Dat is het oudste meerdaagse damwedstrijd ter wereld.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

NDiaga Samb opnieuw winnaar Brunssum Open
Ivoorkust
Landgraafse dammer uren opgesloten in Ivoriaans hotel
Aardbei verdringt roos uit de kas
'Geluk dat ebola zich niet naar westen heeft verspreid'
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen