Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje Leeuwinnen verpulveren Zambia op Spelen: 10-3

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 15:33

De Oranje Leeuwinnen hebben hun allereerste wedstrijd op de Olympische Zomerspelen gewonnen. De voetbalvrouwen wonnen met 10-3 van Zambia.

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen en Dominique Janssen uit Horst speelden de hele wedstrijd mee. Lynn Wilms uit Tegelen mocht in de tweede helft een halfuur meespelen.

Martens
Oranje stond bij rust al met 6-1 voor in Miyagi, waar de wedstrijd werd gespeeld. Twee doelpunten kwamen van de voet van Lieke Martens. De 28-jarige aanvalster scoorde de 0-2 en de 1-5. Ster van de avond bij de Oranje Leeuwinnen was Vivianne Miedema die vier doelpunten maakte in een tijdsbestek van een uur.

Primeur
Ook na de wissel van Miedema, die werd gespaard voor de volgende wedstrijden, gingen de Oranje Leeuwinnen verder met scoren, maar incasseerden ook nog twee tegengoals waardoor 3-10 als eindstand op het bord stond. Nooit eerder maakte een ploeg tien doelpunten in één wedstrijd op de Olympische Spelen.

Vertrouwen
De Leeuwinnen gaan op hun eerste Spelen voor een medaille. In Zambia, de Afrikaanse vertegenwoordiger in het voetbaltoernooi voor vrouwen, troffen ze een ideale tegenstander om aan het vertrouwen te werken. Een goede graadmeter voor de rest van het toernooi was het echter niet. De nummer 104 van de wereldranglijst gaf veel ruimte weg en maakte achterin meermaals fouten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen