Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje handbalsters zeker van achtste finale op WK

Geplaatst opdinsdag 5 december 2017 - 19:25

De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap in Duitsland.

In Leipzig versloegen zij Kameroen met 29-22 en daarmee is Nederland zeker van minimaal een vierde plaats in de poule. China en Kameroen kunnen Oranje niet meer inhalen.

Angst
De speelstijl van de Afrikaanse vrouwen boezemde Oranje vooraf angst in. Dat bleek niet ongegrond. Kameroen speelde keihard en dat had tot gevolg dat een van de speelsters van het Afrikaanse land na nauwelijks een kwartier spelen na een zware charge op
Nycke Groot mocht inrukken.

Kansen
Kameroen kon Oranje tot 3-3 volgen en daarna liep Nederland langzaam weg. Bij rust stonden de
Oranjevrouwen met 14-8 voor. Nederland miste veel kansen, maar kon na rust de voorsprong uitbouwen en sloot het duel af met 29-22. Angela Steenbakkers scoorde twee keer.

Woensdag speelt Nederland, de nummer vier van de Olympische Spelen, tegen Servië. Vrijdag staat de laatste poulewedstrijd voor Oranje op het programma. Dan moeten de vrouwen het opnemen tegen Duitsland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen