Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje handbalsters zeker van achtste finale op WK

Geplaatst opdinsdag 5 december 2017 - 19:25

De Nederlandse handbalsters hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap in Duitsland.

In Leipzig versloegen zij Kameroen met 29-22 en daarmee is Nederland zeker van minimaal een vierde plaats in de poule. China en Kameroen kunnen Oranje niet meer inhalen.

Angst
De speelstijl van de Afrikaanse vrouwen boezemde Oranje vooraf angst in. Dat bleek niet ongegrond. Kameroen speelde keihard en dat had tot gevolg dat een van de speelsters van het Afrikaanse land na nauwelijks een kwartier spelen na een zware charge op
Nycke Groot mocht inrukken.

Kansen
Kameroen kon Oranje tot 3-3 volgen en daarna liep Nederland langzaam weg. Bij rust stonden de
Oranjevrouwen met 14-8 voor. Nederland miste veel kansen, maar kon na rust de voorsprong uitbouwen en sloot het duel af met 29-22. Angela Steenbakkers scoorde twee keer.

Woensdag speelt Nederland, de nummer vier van de Olympische Spelen, tegen Servië. Vrijdag staat de laatste poulewedstrijd voor Oranje op het programma. Dan moeten de vrouwen het opnemen tegen Duitsland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen