Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje handbalsters winnen in voorbereiding op WK

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 18:51

De Nederlandse handbalvrouwen, met Inger Smits uit Geleen en Larissa Nusser uit Born, hebben in Kioto de oefenwedstrijd tegen Roemenië gewonnen. Oranje won met 32-23 van Roemenië.

Beide landen nemen deel aan het wereldkampioenschap handbal dat zaterdag begint.

Eerst achterstand
Oranje kwam voor het eerst sinds eind september in actie en sloot de eerste helft van de wedstrijd tegen de Roemeense vrouwen af met een 16-15 achterstand. In de tweede helft kwamen de Nederlandse handbalsters op voorsprong en sloegen een gat van negen doelpunten. Er werd tijdens de wedstrijd door beide teams veelvuldig gewisseld.

WK
Het team van bondscoach Manu Mayonnade begint zaterdag in Kumamoto aan het wereldkampioenschap en neemt het in de poulefase op tegen Slovenië, Servië, Cuba, Angola en Noorwegen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Slovenië.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen