Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje handbalsters op EK weer tegen Hongarije

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 20:07

De Oranje handbalsters spelen in de groepsfase op het EK in Frankrijk opnieuw tegen Hongarije. Nederland moest het in de kwalificatie ook al tegen dat land opnemen.

Oranje verloor toen thuis, maar won de uitwedstrijd. Behalve Hongarije hebben de Nederlandse handbalsters in de groepsfase in Montbéliard ook Spanje en Kroatië geloot. De eerste drie van de groep plaatsen zich voor de hoofdronde.

Groepshoofd
Nederland was bij de loting in Parijs als
groepshoofd aangewezen. Daardoor vermeed het Europees kampioen Noorwegen, Denemarken en gastland Frankrijk. Het Nederlandse team, waarin o.a. Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen spelen, kan in een van de twee hoofdronden Noorwegen wel als tegenstander treffen.

'Niet te voorspellen'
Coach Helle Thomson is tevreden over de loting, al nuanceert zij dat. "Op het EK kunnen alle teams handballen en van elkaar winnen. Het toernooi is niet te voorspellen."

Oranje, dat in 2016 zilver behaalde op het EK, speelt op 1 december de eerste wedstrijd in Frankrijk tegen Hongarije.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen