Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Oranje handbalsters op EK weer tegen Hongarije

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 20:07

De Oranje handbalsters spelen in de groepsfase op het EK in Frankrijk opnieuw tegen Hongarije. Nederland moest het in de kwalificatie ook al tegen dat land opnemen.

Oranje verloor toen thuis, maar won de uitwedstrijd. Behalve Hongarije hebben de Nederlandse handbalsters in de groepsfase in Montbéliard ook Spanje en Kroatië geloot. De eerste drie van de groep plaatsen zich voor de hoofdronde.

Groepshoofd
Nederland was bij de loting in Parijs als
groepshoofd aangewezen. Daardoor vermeed het Europees kampioen Noorwegen, Denemarken en gastland Frankrijk. Het Nederlandse team, waarin o.a. Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen spelen, kan in een van de twee hoofdronden Noorwegen wel als tegenstander treffen.

'Niet te voorspellen'
Coach Helle Thomson is tevreden over de loting, al nuanceert zij dat. "Op het EK kunnen alle teams handballen en van elkaar winnen. Het toernooi is niet te voorspellen."

Oranje, dat in 2016 zilver behaalde op het EK, speelt op 1 december de eerste wedstrijd in Frankrijk tegen Hongarije.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen