Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje handbalsters onderuit tegen Denemarken

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 11:57

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede wedstrijd in de hoofdronde van het WK verloren.

Een dag na de nederlaag tegen Duitsland (23-25) moesten de vrouwen van bondscoach Emmanuel Mayonnade in de Japanse stad Kumamoto ook buigen voor Denemarken: 24-27.

Lees ook: Pijnlijke nederlaag Oranje handbalsters

Achterstand
De handbalsters, met Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen binnen de gelederen, keken vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan.

Kans
Met vier punten, meegenomen uit de voorronde, maakt Oranje wel nog steeds kans op een plaats in de halve finales. De ploeg die de laatste jaren op grote toernooien grossierde in medailles, heeft het echter niet meer in eigen hand.

Hoofdronde
De handbalsters sluiten de hoofdronde woensdag af tegen Zuid-Korea. Winst is een vereiste om door te kunnen gaan. De nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de halve finales.

Grote moeite
Net als zondag tegen Duitsland had Oranje grote moeite om tot scoren te komen. Heel wat doelpogingen strandden op een uitgestoken arm of been van keepster Sandra Toft, die niet voor niets werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. Denemarken sprong zorgvuldiger om met de kansen.

Na een tussenstand van 4-4 liepen de Deense vrouwen door vijf doelpunten op rij weg bij Oranje, dat pas weer ging scoren toen Lois Abbingh in de ploeg was gekomen. Mayonnade liet langs de kant een keer moedeloos zijn hoofd hangen, nadat zijn vrouwen weer een aanval hadden verprutst door de bal zomaar uit handen te geven.

Op scherp krijgen
De Franse bondscoach van Oranje probeerde tijdens de time-outs zijn ploeg in staccato Engels op scherp te krijgen. Opvallend was dat de tweede time-out werd overgenomen door de speelsters Jessy Kramer en Estavana Polman, die het woord deden terwijl Mayonnade moest toeluisteren. Veel hielp het niet, want Oranje ging de rust in met een achterstand van 14-9.

Achterstand blijft
Door drie treffers op rij verkleinden de handbalsters het gat aan het begin van de tweede helft tot twee doelpunten, maar ze kregen de achterstand maar niet van het scorebord, ook omdat ze tot twee keer toe de bal zelfs naast een verlaten doel gooiden. Eén keer was het verschil één punt (20-21), maar Denemarken liep daarna wederom weg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen