Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje handbalsters beginnen EK met zege op Hongarije

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 18:31

De Nederlandse handbalsters zijn het EK in Frankrijk goed begonnen. De Oranje speelsters pakten twee belangrijke punten door Hongarije te verslaan met 28-25.

In de aanloop naar de kwalificatie viel eerst de Geleense Inger Smits buiten de selectie, later zag de Deense bondscoach Helle Thomsen ook geen rol voor Larissa Nusser uit Born.

Groepsduel
Oranje begon stroef aan het eerste groepsduel met de op papier gelijkwaardige tegenstander, die het dit jaar ook al twee keer in de kwalificatiereeks was tegengekomen. Bij rust was de stand 11-11. In de tweede helft liep het een stuk soepeler bij de nummer twee van het vorige EK en nam afstand in de laatste vijf minuten. Kelly Dulfer was in de slotminuten op dreef vanaf de cirkel met twee doelpunten. Laura van der Heijden was topschutter met zes goals.

Nederland sloeg toe in een fase waarin de ploeg met twee speelsters meer in het veld stond. Oranje liep uit van 22-22 naar 26-22 en die klap kwam Hongarije niet meer te boven.

Spanje
Spanje is maandag de tweede tegenstander in de groep van vier, waarvan de eerste drie naar de tweede ronde gaan. De punten uit de
groepsfase gaan dan mee.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen