Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje handbalsters beginnen EK met zege op Hongarije

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 18:31

De Nederlandse handbalsters zijn het EK in Frankrijk goed begonnen. De Oranje speelsters pakten twee belangrijke punten door Hongarije te verslaan met 28-25.

In de aanloop naar de kwalificatie viel eerst de Geleense Inger Smits buiten de selectie, later zag de Deense bondscoach Helle Thomsen ook geen rol voor Larissa Nusser uit Born.

Groepsduel
Oranje begon stroef aan het eerste groepsduel met de op papier gelijkwaardige tegenstander, die het dit jaar ook al twee keer in de kwalificatiereeks was tegengekomen. Bij rust was de stand 11-11. In de tweede helft liep het een stuk soepeler bij de nummer twee van het vorige EK en nam afstand in de laatste vijf minuten. Kelly Dulfer was in de slotminuten op dreef vanaf de cirkel met twee doelpunten. Laura van der Heijden was topschutter met zes goals.

Nederland sloeg toe in een fase waarin de ploeg met twee speelsters meer in het veld stond. Oranje liep uit van 22-22 naar 26-22 en die klap kwam Hongarije niet meer te boven.

Spanje
Spanje is maandag de tweede tegenstander in de groep van vier, waarvan de eerste drie naar de tweede ronde gaan. De punten uit de
groepsfase gaan dan mee.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen