Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje dames onder 19 moeten topfit zijn voor poulefase

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 12:02

Het Nederlandse vrouwenteam onder 19 met de Limburgse speelsters Romée Leuchter, Lynn Wilms en Janou Levels is geloot in groep A.

Ze spelen daarom respectievelijk tegen Noorwegen, Frankrijk en gastland Schotland.

Dat werd bekend tijdens de loting in het Schotse Glasgow.

Topfit
De Oranje dames moeten topfit zijn tegen deze tegenstanders, aldus coach Jessica Torner: ‘’Noorwegen is een erg sterk voetballende ploeg dat het ons zeker moeilijk kan maken. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan."

Analyseren
Titelfavoriet Frankrijk is nog relatief onbekend terrein voor Torner: "Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld. Dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren. Op papier is Frankrijk natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander."

Openingswedstrijd
De groepsfase bestaat uit twee poules. In groep B spelen Engeland, België, Spanje en Duitsland. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finale. Op 16 juli opent het Nederlandse damesteam het toernooi met de wedstrijd tegen Noorwegen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen