Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje dames onder 19 moeten topfit zijn voor poulefase

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 12:02

Het Nederlandse vrouwenteam onder 19 met de Limburgse speelsters Romée Leuchter, Lynn Wilms en Janou Levels is geloot in groep A.

Ze spelen daarom respectievelijk tegen Noorwegen, Frankrijk en gastland Schotland.

Dat werd bekend tijdens de loting in het Schotse Glasgow.

Topfit
De Oranje dames moeten topfit zijn tegen deze tegenstanders, aldus coach Jessica Torner: ‘’Noorwegen is een erg sterk voetballende ploeg dat het ons zeker moeilijk kan maken. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan."

Analyseren
Titelfavoriet Frankrijk is nog relatief onbekend terrein voor Torner: "Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld. Dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren. Op papier is Frankrijk natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander."

Openingswedstrijd
De groepsfase bestaat uit twee poules. In groep B spelen Engeland, België, Spanje en Duitsland. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finale. Op 16 juli opent het Nederlandse damesteam het toernooi met de wedstrijd tegen Noorwegen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen