Overslaan en naar de inhoud gaan

Oranje dames onder 19 moeten topfit zijn voor poulefase

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 12:02

Het Nederlandse vrouwenteam onder 19 met de Limburgse speelsters Romée Leuchter, Lynn Wilms en Janou Levels is geloot in groep A.

Ze spelen daarom respectievelijk tegen Noorwegen, Frankrijk en gastland Schotland.

Dat werd bekend tijdens de loting in het Schotse Glasgow.

Topfit
De Oranje dames moeten topfit zijn tegen deze tegenstanders, aldus coach Jessica Torner: ‘’Noorwegen is een erg sterk voetballende ploeg dat het ons zeker moeilijk kan maken. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan."

Analyseren
Titelfavoriet Frankrijk is nog relatief onbekend terrein voor Torner: "Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld. Dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren. Op papier is Frankrijk natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander."

Openingswedstrijd
De groepsfase bestaat uit twee poules. In groep B spelen Engeland, België, Spanje en Duitsland. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finale. Op 16 juli opent het Nederlandse damesteam het toernooi met de wedstrijd tegen Noorwegen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen