Overslaan en naar de inhoud gaan

OR Zuyderland wil geen besmette medewerkers op de vloer

Geplaatst opvrijdag 19 november 2021 - 18:41

De ondernemingsraad (OR) van Zuyderland is er tegen dat medewerkers die met corona zijn besmet, wordt gevraagd om toch te komen werken.

Het gaat hierbij om besmette medewerkers die géén klachten hebben en het is op vrijwillige basis. Maar daar is de ondernemingsraad van de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen het niet mee eens.

Inzet leger of inhuur externen
De raad van bestuur van Zuyderland heeft de OR om instemming gevraagd om met corona besmette medewerkers na één dag te vragen om toch te komen werken. Het gaat dan met name om zorgpersoneel op de intensive care en de spoedeisende hulp. De OR vindt echter dat alternatieven moeten worden onderzocht, zoals de inzet van het leger of de inhuur van externen.

De OR ziet meer in het inzetten van zorgpersoneel dat nu noodgedwongen thuis in quarantaine moet blijven omdat iemand anders in huis corona heeft. Dat zou beter zijn dan het inzetten van personeel dat corona onder de leden heeft.

Overleg
Maandag overleggen raad van bestuur en OR of er ook andere wegen uit de problemen door het ziekteverzuim zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen