Overslaan en naar de inhoud gaan

OR Nedcar waarschuwt voor te snel opjagen productie

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 15:17

De Ondernemingsraad van VDL Nedcar waarschuwt voor het onnodig snel opstuwen van de productie in de autofabriek in Born.

Dat zei voorzitter Wouters van de OR woensdagmiddag bij de start van de productie van de nieuwe Mini Countryman in de fabriek in Born.

Ploegen
Premier Rutte gaf woensdagmiddag het startsein voor de bouw van het nieuwe model. Binnen enkele weken gaat VDL NedCar over naar het produceren van auto's in twee-ploegendiensten.

Lees ook: Rutte laat eerste Limburgse Countryman van de band rollen

Ongenegen
Hoewel er geluiden opgaan om snel over te gaan naar een drie-ploegendienst vindt de ondernemingsraad dat te voorbarig. "Ik denk dat een drie-ploegendienst een behoorlijke ingreep is voor de medewerkers," aldus OR-voorzitter Wouters. "Wij zijn daar niet zo toe genegen".

Personeel
Dankzij de productie van de Countryman is het personeelsbestand bij Nedcar de afgelopen maanden uitgebreid met 1200 medewerkers. Er werken nu zo'n 4000 mensen bij de autofabriek in Born.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
'Nedcar kan beloftes aan BMW niet waar maken'
VDL Nedcar bereidt komst hybride Mini Countryman voor
Forse groei verkoop Mini's
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen