Overslaan en naar de inhoud gaan

OR L1 eist intrekken benoeming nieuwe directeur

Geplaatst opmaandag 7 september 2020 - 16:32

De benoeming van Peter Elbers als directeur van L1 is in strijd met de wet. Dat stelt de ondernemingsraad van de regionale publieke omroep L1. De OR eist dat de benoeming van Elbers vóór woensdagmiddag wordt ingetrokken.

Bij het negeren van het ultimatum volgt een kort geding, schrijft Sprengers Advocaten namens de OR.

Ultimatum
De Raad van Commissarissen (RvC) van L1 maakte de benoeming van Elbers vrijdag bekend. De RvC nam dat besluit zonder het advies van de OR af te wachten. De OR wilde pas advies uitbrengen na afronding van een mediationtraject met OR, RvC en oud-directeur Bert Lemmens. Dat traject loopt nog, maar de RvC heeft besloten de uitkomst niet af te wachten.

Edit - Peter Elbers_HD (4 sep 2020)
Peter Elbers, die door de RvC is benoemd tot directeur van L1
Foto: VVD Horst

Verbijsterd
De OR is ‘verbijsterd’ over de handelwijze van de RvC. "OR noch managementteam zijn door de RvC geïnformeerd en zijn volledig overrompeld door deze benoeming", laat de OR in een persbericht weten. Volgens de OR is met de benoeming de Wet op de Ondernemingsraden geschonden. De raad heeft de RvC een ultimatum gesteld tot woensdag 14:00 uur. Is de benoeming van Elbers voor die tijd niet teruggedraaid, dan stapt de ondernemingsraad naar de rechter.

De RvC, die bestaat uit directeur Hans Coppus van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), CDA-Statenlid Mirjam Depondt en APG-manager Raoul Willms, stuurde begin juli de L1-directeuren Bert Lemmens en Emiel van der Wal naar huis, zonder uit te leggen waarom. Dat leidde ertoe dat het personeel het vertrouwen in de RvC opzegde. Later volgde alsnog een mediationtraject.

Lees ook: Personeel L1 zegt vertrouwen op in commissarissen

Fractievoorzitter
Peter Elbers is maandag begonnen bij L1. Hij was afgelopen tijd zelfstandig communicatie-adviseur en is fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Elbers wil niet reageren omdat hij niet bij het conflict betrokken is.

Voorzitter Hans Coppus van de RvC van L1 was niet bereikbaar voor commentaar.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen