Overslaan en naar de inhoud gaan

OR gaat niet mee in benoeming nieuwe directeur L1

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 15:49

De ondernemingsraad van L1 is voorlopig niet van plan om te adviseren over de benoeming van een nieuwe directeur. De OR wil eerst dat het conflict wordt opgelost dat is ontstaan tussen de Raad van Commissarissen en het personeel van de omroep.

De OR heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Die advocaat, Loe Sprengers, heeft donderdagmiddag een brief naar de Raad van Commissarissen (RvC) gestuurd.

Geen vertrouwen meer in RvC
Het personeel van L1 heeft dinsdag het vertrouwen opgezegd in de RvC nadat het contract met twee directeuren van de omroep niet is verlengd. Volgens het personeel neemt de RvC onaanvaardbare risico's. De OR vindt dat de RvC de continuïteit van de omroep in gevaar brengt door twee goed functionerende directeuren niet in dienst te houden, juist in deze financieel moeilijke coronaperiode.

Door het gedwongen vertrek van de directeuren heeft L1 sinds 1 juli geen directie meer. Volgens de RvC is er een vervanger voor één van de directeuren, maar wie dat is en wanneer hij of zij kan beginnen, is niet bekend. De RvC geeft vooralsnog geen antwoord op de vraag wie tot die tijd verantwoordelijk is voor de directietaken bij de omroep.

Lees ook: Personeel L1 zegt vertrouwen op in commissarissen

Vertrouwen herstellen
De ondernemingsraad wil eerst met de commissarissen om tafel om afspraken te maken over het inschakelen van een bemiddelaar, die het conflict tussen het personeel en de RvC moet oplossen. Pas daarna wil de ondernemingsraad adviseren over een nieuwe directeur die door de Raad van Commissarissen is voorgedragen. De commissarissen hebben op hun beurt eerder laten weten dat ze pas ná de benoeming van een nieuwe directeur 'onder leiding van een externe gespreksleider' het gesprek met de OR willen aangaan. Daar is de ondernemingsraad het niet mee eens. De OR vindt dat het gesprek er moet komen, vóór de adviesprocedure over een nieuwe directeur. "We willen niet dat er nu onomkeerbare besluiten worden genomen", zegt voorzitter Marcel Ermers van de ondernemingsraad.

Lees ook: Commissarissen L1: 'We kunnen alles weerleggen'

Hans Coppus, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van L1, was niet bereikbaar voor commentaar. De overige leden van de RvC zijn Mirjam Depondt-Olivers en Raoul Willms.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen