Overslaan en naar de inhoud gaan

OR gaat niet mee in benoeming nieuwe directeur L1

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2020 - 15:49

De ondernemingsraad van L1 is voorlopig niet van plan om te adviseren over de benoeming van een nieuwe directeur. De OR wil eerst dat het conflict wordt opgelost dat is ontstaan tussen de Raad van Commissarissen en het personeel van de omroep.

De OR heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Die advocaat, Loe Sprengers, heeft donderdagmiddag een brief naar de Raad van Commissarissen (RvC) gestuurd.

Geen vertrouwen meer in RvC
Het personeel van L1 heeft dinsdag het vertrouwen opgezegd in de RvC nadat het contract met twee directeuren van de omroep niet is verlengd. Volgens het personeel neemt de RvC onaanvaardbare risico's. De OR vindt dat de RvC de continuïteit van de omroep in gevaar brengt door twee goed functionerende directeuren niet in dienst te houden, juist in deze financieel moeilijke coronaperiode.

Door het gedwongen vertrek van de directeuren heeft L1 sinds 1 juli geen directie meer. Volgens de RvC is er een vervanger voor één van de directeuren, maar wie dat is en wanneer hij of zij kan beginnen, is niet bekend. De RvC geeft vooralsnog geen antwoord op de vraag wie tot die tijd verantwoordelijk is voor de directietaken bij de omroep.

Lees ook: Personeel L1 zegt vertrouwen op in commissarissen

Vertrouwen herstellen
De ondernemingsraad wil eerst met de commissarissen om tafel om afspraken te maken over het inschakelen van een bemiddelaar, die het conflict tussen het personeel en de RvC moet oplossen. Pas daarna wil de ondernemingsraad adviseren over een nieuwe directeur die door de Raad van Commissarissen is voorgedragen. De commissarissen hebben op hun beurt eerder laten weten dat ze pas ná de benoeming van een nieuwe directeur 'onder leiding van een externe gespreksleider' het gesprek met de OR willen aangaan. Daar is de ondernemingsraad het niet mee eens. De OR vindt dat het gesprek er moet komen, vóór de adviesprocedure over een nieuwe directeur. "We willen niet dat er nu onomkeerbare besluiten worden genomen", zegt voorzitter Marcel Ermers van de ondernemingsraad.

Lees ook: Commissarissen L1: 'We kunnen alles weerleggen'

Hans Coppus, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van L1, was niet bereikbaar voor commentaar. De overige leden van de RvC zijn Mirjam Depondt-Olivers en Raoul Willms.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen