Overslaan en naar de inhoud gaan

Opzij: Lilianne Ploumen meest invloedrijke politica

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 22:17

Lilianne Ploumen is door het feministisch tijdschrift Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in de politiek.

Het Tweede Kamerlid uit Maastricht dankt die uitverkiezing aan haar fonds She Decides.

Veilige abortussen
De PvdA-politica maakt zich met dat fonds hard voor veilige abortussen, adequate kraamzorg en seksuele voorlichting. Dat doet She Decides door bewustwordingscampagnes en door bij overheden, bedrijven en individuen aan te dringen op donaties.

Ploumen prolongeert daarmee haar titel. Opzij kroonde haar in 2018 ook al tot meest invloedrijke politica.

Ook Myrthe Hilkens uit Geleen staat in de lijst de 100 Invloedrijkste Vrouwen van 2019 vanwege haar campagne Scherp op Ouderenzorg.

Meest invloedrijke vrouw
De titel 'meest invloedrijke vrouw van Nederland' ging naar cardiologe Angela Maas, volgens Opzij 'onze eerste cardiofeministe'. "De man was de norm, hartklachten bij vrouwen waren vager en werden door mannelijke artsen afgedaan als óf overgangsklachten óf gezeur. Maas strijdt al ruim dertig jaar om het vrouwenhart op de kaart te zetten", aldus het blad.

Andere categorieën
In de categorie Bedrijfsleven wijst Opzij de Schiphol- en Rabobank-commissaris Simone Brummelhuis aan als invloedrijkste vrouw. De categorie Cultuur wordt aangevoerd door cabaretière Claudia de Breij. In de mediacategorie is de toppositie voor AD-columnist Angela de Jong. Voetbalkeeper Sari van Veenendaal is de invloedrijkste vrouw op sportgebied, vindt Opzij, dat SER-voorzitter Mariëtte Hamer bovenaan de categorie Openbaar bestuur en openbare orde zet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen