Overslaan en naar de inhoud gaan

Opzij: Lilianne Ploumen meest invloedrijke politica

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 22:17

Lilianne Ploumen is door het feministisch tijdschrift Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in de politiek.

Het Tweede Kamerlid uit Maastricht dankt die uitverkiezing aan haar fonds She Decides.

Veilige abortussen
De PvdA-politica maakt zich met dat fonds hard voor veilige abortussen, adequate kraamzorg en seksuele voorlichting. Dat doet She Decides door bewustwordingscampagnes en door bij overheden, bedrijven en individuen aan te dringen op donaties.

Ploumen prolongeert daarmee haar titel. Opzij kroonde haar in 2018 ook al tot meest invloedrijke politica.

Ook Myrthe Hilkens uit Geleen staat in de lijst de 100 Invloedrijkste Vrouwen van 2019 vanwege haar campagne Scherp op Ouderenzorg.

Meest invloedrijke vrouw
De titel 'meest invloedrijke vrouw van Nederland' ging naar cardiologe Angela Maas, volgens Opzij 'onze eerste cardiofeministe'. "De man was de norm, hartklachten bij vrouwen waren vager en werden door mannelijke artsen afgedaan als óf overgangsklachten óf gezeur. Maas strijdt al ruim dertig jaar om het vrouwenhart op de kaart te zetten", aldus het blad.

Andere categorieën
In de categorie Bedrijfsleven wijst Opzij de Schiphol- en Rabobank-commissaris Simone Brummelhuis aan als invloedrijkste vrouw. De categorie Cultuur wordt aangevoerd door cabaretière Claudia de Breij. In de mediacategorie is de toppositie voor AD-columnist Angela de Jong. Voetbalkeeper Sari van Veenendaal is de invloedrijkste vrouw op sportgebied, vindt Opzij, dat SER-voorzitter Mariëtte Hamer bovenaan de categorie Openbaar bestuur en openbare orde zet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen