Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvolging binnen familiebedrijven slecht geregeld

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2015 - 18:51

Bij één op de drie familiebedrijven in Limburg is de opvolging organisatorisch en financieel onvoldoende geregeld.

Dat kan funeste gevolgen hebben, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Waarde eigen bedrijf
"Eén op de drie familie-ondernemers kent minder dan vijf jaar vóór de overdracht niet eens de waarde van het eigen bedrijf", zegt UM-hoofddocent familiebedrijven Anita van Gils in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.
Op verzoek van de provincie Limburg is na een grootschalige studie in kaart gebracht hoe het is gesteld met de familiebedrijven in Limburg. De onderzoeksgroep komt tot de inschatting dat Limburg tussen de 8.000 en 10.000 echte familiebedrijven kent, waarbij eenmanszaken en zzp'ers niet zijn meegeteld. Het gaat in hoofdzaak om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Beangstigend
Van Gils: "Zelfs bij de ondernemers die binnen het jaar hun zaak willen overdragen, zie je dat minder dan de helft de noodzakelijke procedures heeft opgestart, zoals daar zijn: een lijst maken met potentiële opvolgers en de gekozen opvolger vertrouwd maken met het bedrijf en de werknemers. Dat is beangstigend."

Alles over de opvolgingsproblemen van Limburgse familiebedrijven, hun opvallend grote export en hun slechte band met de campussen, zaterdag in de Limburgse dagbladen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provinciaal potje met geld voor MKB'ers al bijna leeg
16 miljoen euro voor Limburgse economie
Winkelbedrijf Macintosh krijgt opnieuw klappen op de beurs
'Limburgse bedrijven moeten naar buitenland kijken'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen