Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvolger overleden wethouder Peel en Maas bekendgemaakt

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 22:24

Fred van Gulik is door de partij Lokaal Peel&Maas naar voren geschoven als opvolger van oud-wethouder Arno Janssen.

Janssen overleed in september aan de gevolgen van een hartstilstand op de fiets. Er was dringend behoefte aan een vervanger. Het huidige college moet nog door tot de gemeentelijke raadsverkiezingen in Peel en Maas van 2018.

Lees ook: Wethouder Peel en Maas overleden

Volle aandacht
In eerste instantie meende de commissie, dat een van de overgebleven wethouders de taken van Janssen wel kon overnemen of verdelen, maar dit bleek uiteindelijk teveel van het goede. ''Het is van belang dat projecten en onderwerpen de volle aandacht krijgen die ze verdienen'', aldus Jos van Hal, voorzitter van Lokaal Peel&Maas.

Bestuurlijke ervaring
Van Gulik heeft al flink wat bestuurlijke ervaring. Zo was hij onder meer actief als bestuurslid van een rechtbank en tevens tien jaar voorzitter van de commissie Bezwaar- en Beroepschriften in een gemeente in Gelderland.

Geen wachtgeld
De keuze voor de beoogde kandidaat, die overigens geen gebruik maakt van de gemeentelijke wachtgeldregeling, wordt door Lokaal Peel&Maas voorgelegd aan alle politieke partijen, waarna de knoop wordt doorgehakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen