Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvolger Cox: Sittard-Geleen wil betrokken burgemeester

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 21:27

Sittard-Geleen heeft de inwoners gevraagd wat verwacht wordt van de opvolger van burgemeester Sjraar Cox. Uit een enquête blijkt dat de burgers vooral een burgervader willen die betrokken is bij de stad en bij de mensen.

Dat staat in de profielschets, die de gemeenteraad donderdagavond heeft vastgesteld.

Liefde
Bij die profielschets zijn de uitslagen van een enquête onder bewoners meegenomen. De opvolger van Cox moet niet alleen betrokken zijn. De nieuwe eerste burger moet ook gevoel hebben voor Limburgse tradities, de stad liefhebben én stappen met Sittard-Geleen willen zetten.

Financiën
De gemeente Sittard-Geleen is één van de vier Nederlandse gemeenten die vanwege financiële problemen onder preventief toezicht staat bij de provincie. Daarom is in de profielschets ook een hoofdstuk 'financiën duurzaam op orde' opgenomen.

Lees ook: Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Ervaring
De gemeente zoekt een opvolger voor Sjraar Cox, die op 15 maart volgend jaar zijn ambtsketen aan de wilgen hangt. De 65-jarige Cox heeft een heel aantal jaren ervaring in de rol van burgemeester. Voordat hij in 2006 in Sittard-Geleen aan de slag ging, bekleedde hij die functie in de gemeenten Diever, Nuth en Veldhoven.

Lees ook: Burgemeester Cox van Sittard-Geleen kondigt vertrek aan

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen