Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvolger Cox: Sittard-Geleen wil betrokken burgemeester

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 21:27

Sittard-Geleen heeft de inwoners gevraagd wat verwacht wordt van de opvolger van burgemeester Sjraar Cox. Uit een enquête blijkt dat de burgers vooral een burgervader willen die betrokken is bij de stad en bij de mensen.

Dat staat in de profielschets, die de gemeenteraad donderdagavond heeft vastgesteld.

Liefde
Bij die profielschets zijn de uitslagen van een enquête onder bewoners meegenomen. De opvolger van Cox moet niet alleen betrokken zijn. De nieuwe eerste burger moet ook gevoel hebben voor Limburgse tradities, de stad liefhebben én stappen met Sittard-Geleen willen zetten.

Financiën
De gemeente Sittard-Geleen is één van de vier Nederlandse gemeenten die vanwege financiële problemen onder preventief toezicht staat bij de provincie. Daarom is in de profielschets ook een hoofdstuk 'financiën duurzaam op orde' opgenomen.

Lees ook: Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Ervaring
De gemeente zoekt een opvolger voor Sjraar Cox, die op 15 maart volgend jaar zijn ambtsketen aan de wilgen hangt. De 65-jarige Cox heeft een heel aantal jaren ervaring in de rol van burgemeester. Voordat hij in 2006 in Sittard-Geleen aan de slag ging, bekleedde hij die functie in de gemeenten Diever, Nuth en Veldhoven.

Lees ook: Burgemeester Cox van Sittard-Geleen kondigt vertrek aan

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen