Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvolger Cox: Sittard-Geleen wil betrokken burgemeester

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 21:27

Sittard-Geleen heeft de inwoners gevraagd wat verwacht wordt van de opvolger van burgemeester Sjraar Cox. Uit een enquête blijkt dat de burgers vooral een burgervader willen die betrokken is bij de stad en bij de mensen.

Dat staat in de profielschets, die de gemeenteraad donderdagavond heeft vastgesteld.

Liefde
Bij die profielschets zijn de uitslagen van een enquête onder bewoners meegenomen. De opvolger van Cox moet niet alleen betrokken zijn. De nieuwe eerste burger moet ook gevoel hebben voor Limburgse tradities, de stad liefhebben én stappen met Sittard-Geleen willen zetten.

Financiën
De gemeente Sittard-Geleen is één van de vier Nederlandse gemeenten die vanwege financiële problemen onder preventief toezicht staat bij de provincie. Daarom is in de profielschets ook een hoofdstuk 'financiën duurzaam op orde' opgenomen.

Lees ook: Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Ervaring
De gemeente zoekt een opvolger voor Sjraar Cox, die op 15 maart volgend jaar zijn ambtsketen aan de wilgen hangt. De 65-jarige Cox heeft een heel aantal jaren ervaring in de rol van burgemeester. Voordat hij in 2006 in Sittard-Geleen aan de slag ging, bekleedde hij die functie in de gemeenten Diever, Nuth en Veldhoven.

Lees ook: Burgemeester Cox van Sittard-Geleen kondigt vertrek aan

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen