Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvarenden jacht voorkomen brand door motor te koelen

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 21:43

De hulpdiensten zijn maandagavond met veel manschappen en materieel uitgerukt naar de jachthaven in Wessem vanwege een vermeende brand op een boot.

Er was om 20:30 uur melding gedaan vanaf een jacht ter hoogte van het Schippersveld, waar de opvarenden rook zagen.

Veel hulpdiensten
De brandweer rukte uit met twee boten en enkele voertuigen. Ook drie ambulances haastten zich naar Waage Naak om standby te staan, vergezeld door enkele politievoertuigen. Het leverde een bijzonder gezicht op aan de kade.

Oververhitte motor
Uiteindelijk bleek er sprake van een oververhitte motor. De opvarenden wisten de motor zelf al te koelen. Nadat duidelijk was geworden dat er niemand gewond was geraakt en het gevaar was geweken, zijn de hulpdiensten weer ingerukt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen