Overslaan en naar de inhoud gaan

'Opvangplaatsen voor vluchtelingen in leegstaande panden'

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 6:58

Beek zou leegstaande panden in de gemeente moeten opknappen of laten opknappen om daar vluchtelingen te herbergen. Daarmee zou Beek kunnen voldoen aan zijn taakstelling om veel meer huizen beschikbaar te stellen.

Die oproep doet Progressief Beek in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Taakstelling
Beek zou dit jaar 30 vluchtelingen aan een woning moeten helpen. Volgens een woordvoerster van de gemeente is dat inmiddels bij 25 statushouders gelukt. Dat betekent dat Beek nog een kleine achterstand heeft.

De gemeente wil er (nog) niet op ingaan of het inrichten van leegstaande panden een serieuze optie is. Daar zal het college binnenkort op terugkomen in de antwoorden.

Recht op een woning
Vluchtelingen die een (tijdelijke) verblijfsvergunning weten te verwerven, hebben recht op een woning. Maar steeds meer Limburgse gemeenten blijken niet aan die taakstelling te kunnen voldoen, meldde het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers begin deze maand. Tot die plaatsen behoort in ieder geval de gemeente Beek.

Oplossing
Progressief Beek volgt met zijn oproep de suggestie van het COA om gemeenten en particulieren woonruimte beschikbaar te laten stellen. Het aanpassen van leegstaande bedrijfspanden is een optie. Maar ook wordt gedacht aan het aanpassen van zorgwoningen die door de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning leeg staan.

Lees ook: Oproep Sittard-Geleen: Verhuur huis aan vluchtelingen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Noodkreet COA: eerste 96 asielzoekers nu al naar Venlo
Raad Maastricht wil meer opvang voor vluchtelingen
Limburgse gemeenten afwachtend met opvang vluchtelingen
Gemeente Leudal 'doet deur open' voor vluchtelingen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen