Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvang voor vluchtelingen op basis bij Roermond

Geplaatst opzaterdag 22 augustus 2015 - 10:02

Op de Britse militaire basis in Elmpt, net over de grens bij Roermond, worden vanaf december zo'n 2500 vluchtelingen opgevangen. Ook komt er noodopvang voor nog eens 1000 vluchtelingen.

De Rheinische Post meldt dat de barakken worden vrijgegeven voor de vluchtelingen zodra de Britten de voormalige basis eind september verlaten hebben.

Vluchtelingen
In eerste instantie zouden er duizend vluchtelingen in het gebied opgevangen worden, maar door de grote toestroom in Duitsland neemt dat aantal nu toe. Eerder deze week werden er al 150 vluchtelingen opgevangen in Nettetal en Vierssen.

Britse basis
Sinds de Britten bekend hebben gemaakt dat ze de basis gaan verlaten, is de gemeente op zoek naar een nieuwe bestemming voor het gebied.

De plaatselijke overheid zag het liefst dat het terrein ontwikkeld zou worden tot een industriegebied. De regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wilde het gebruiken voor de de opvang van vluchtelingen.

Lees ook: Britse strijdkrachten vertrekken van basis bij Roermond

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Britse strijdkrachten vertrekken van basis bij Roermond
Gezochte 2 Unlimited-rapper duikt weer op in Roermond
Pinautomaat geforceerd in Roermond, daders op de vlucht
Militair overleden bij ongeluk op basis Brunssum
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen