Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvang exotische dieren in Beringe met sluiten bedreigd

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2021 - 22:23

Honderden reptielen en amfibieën moeten binnenkort mogelijk op zoek naar een nieuwe locatie.

Het onderkomen dat de stichting Carnivora in Beringe nu huurt, staat namelijk in de verkoop. De stichting kan de kleine 5 ton daarvoor niet ophoesten.

Reptielen
Yvonne Slots begon 21 jaar geleden de opvang voor de speciale dieren. Sinds 6 jaar is de opvang gelegen aan de Meijelseweg in Beringe. De huidige locatie telt ruim 200 exotische dieren waaronder schildpadden, slangen, hagedissen, baardagamen en leguanen.

Opwelling
Ze worden weleens via de dierenambulance aangeleverd, maar ze komen meestal rechtstreeks van de eigenaren. "Soms zijn de dieren te duur om te onderhouden, maar vaak zijn ze in een opwelling gekocht en is na verloop van tijd het leuke er vanaf", zegt Slots.

Donaties
De opvang wordt in leven gehouden door donaties. Ook wordt samengewerkt met scholen, die stagiairs leveren. Carnivora is meer dan alleen opvang. Er worden ook rondleidingen en workshops gegeven. Yvonne ziet haar levenswerk nu bedreigd. "De prijs die gevraagd wordt is voor ons te hoog. We proberen op allerlei manieren geld in te zamelen en hopen dat het lukt".

Alternatief
Carnivora heeft 15 vrijwilligers, en heeft met Thalita Lobbezoo een betaalde kracht. Zij stelt dat er als alternatief is gekeken naar een andere te huren locatie, maar dat heeft niet de voorkeur. "Allereerst gaat het om een grote ruimte die er moet zijn om de dieren onder te brengen. Daarbij zijn deze exoten allemaal stressgevoelig, dus een verhuizing is echt niet iets waar we op zitten te wachten", zegt Lobbezoo. Verder gaat volgens haar een verhuizing zeker anderhalf jaar duren. "Het zijn zo'n speciale beestjes, daar komt heel veel bij kijken."

Hoop
Zolang het huidige onderkomen niet aan een derde partij is verkocht, is er hoop. "Wat het gaat worden, kopen of gehuurd op een andere plek, weet ik niet", zegt oprichter Slots, "maar ik ga hoe dan ook door met de opvang van deze dieren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen