Overslaan en naar de inhoud gaan

'Opvallende' 45 kilometer auto gestolen in Maastricht

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 12:02

Dieven hebben in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een 45 kilometer autootje gestolen.

De auto, een Aixam S9, stond geparkeerd voor de deur van de woning aan de Zeepziedersdreef van de eigenaar, maar bleek zondagmorgen verdwenen te zijn.

Makkelijk te herkennen
"Waarom zou iemand zo'n autootje stelen?", vraagt eigenaar Roland van der Velden zich af. "Het is een GTI-model en volgens mij de enige in zijn soort in Limburg. Het is een erg opvallende auto; wat dat betreft is hij makkelijk te herkennen. Ik hoop dat de dieven een stukje zijn gaan rijden en hem daarna ergens langs de weg hebben gezet."

Camerabeelden
Hoe de dieven de auto meegenomen hebben, is nog een raadsel. "Er lag geen glas, dus ze hebben waarschijnlijk niet de autoruit ingeslagen. Misschien hebben ze hem op een oplader geladen en zijn zo weggereden", denkt Van der Velden. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal. "Ik heb nog camerabeelden uit de buurt opgevraagd, maar die reikten niet tot aan ons huis."

Heerlerheide
Van der Velden plaatste direct na ontdekken van de diefstal een oproep op Facebook en kreeg al snel een reactie van iemand die de auto gezien dacht te hebben. "Hij zou in Heerlerheide gespot zijn", zegt de eigenaar. "Ik ben er naartoe gereden, heb wat rondgereden in de wijk, maar kwam de auto nergens tegen."

De Maastrichtenaar hoopt dat de auto snel wordt teruggevonden. "Het was de bedoeling dat mijn dochter erin ging rijden als ze haar rijbewijs eenmaal heeft gehaald."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen