Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvallend: vooral Limburgse jongeren steunen coronabeleid

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2020 - 9:12

Limburgse jongeren steunen het coronabeleid van de regering in hogere mate dan provinciegenoten van de oudere generatie.

Dat blijkt zaterdag uit een representatieve steekproef die De Limburger heeft gehouden in samenwerking met onderzoeksbureau Flycatcher. De krant noemt die uitkomst 'opvallend', omdat het algemene beeld is dat juist jongeren lak hebben aan de regels en ouderen veel meer belang hechten aan de maatregelen die het kabinet neemt om de coronapandemie het hoofd te bieden.

Mondkapjes
Maar liefst 60 procent van de Limburgse ondervraagden in de leeftijdscategorie 18 t/m 39 jaar staat achter het coronabeleid. Uit de enquête blijkt verder dat 62 procent van de Limburgers er voorstander van is om verplicht mondkapjes te dragen.

Solidariteit verdwenen
Iets meer dan de helft van de ondervraagden, 58 procent, vindt dat de onderlinge solidariteit is verdwenen. In de eerste maanden van de coronapandemie was de bereidheid om rekening met elkaar te houden groter, concluderen de onderzoekers.

Ernst
Ook meent 40 procent van de Limburgers dat Nederlanders de ernst van de coronacrisis niet inzien, ondanks dat de besmettingen de laatste tijd hoog oplopen. Van die 40 procent zijn het vooral de jongeren die er stellig van overtuigd zijn dat de ernst wordt onderschat (54 procent).

Hoogste rapportcijfer
Minister-president Mark Rutte krijgt van de Limburgse jongeren het hoogste rapportcijfer: een 7,1. De 65-plussers van de provincie geven de premier een 6,9. Rutte scoort het slechtst bij Limburgers van middelbare leeftijd (40 t/m 64 jaar): een 6,4.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen