Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvallend veel alleenstaande moeders in Heerlen

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 10:08

Het aantal kinderen in eenoudergezinnen ligt in Heerlen fors hoger dan het landelijk gemiddelde.

In Heerlen kwam in 2017 meer dan 17 procent van alle baby's bij een alleenstaande moeder ter wereld, meldt het CBS. Het landelijk gemiddelde is 9 procent. Ook Kerkrade (15,7 procent) springt er in Limburg bovenuit.

Randstad
De cijfers van de twee Parkstadgemeenten zijn vergelijkbaar met die in de regio's Rotterdam en Amsterdam, waar het hoge aantal kinderen met een alleenstaande moeder wordt vooral wordt veroorzaakt door mensen met een Antilliaanse, Arubaanse of Surinaamse migratieachtergrond. Het aantal eenoudergezinnen komt bij die bevolkingsgroepen relatief vaak voor, meldt het CBS. Waarom in Heerlen en Kerkrade de cijfers zo hoog zijn, meldt het statistiekenbureau niet.

Ongehuwde moeder
Heerlen is in Limburg ook de gemeente waar de meeste kinderen worden geboren bij een moeder die niet getrouwd is, of geen geregistreerd partnerschap heeft. Vier op de tien baby's worden daar geboren bij een moeder die geen formeel vastgelegde relatie heeft.

Traditioneel
De gemeenten waar de meeste kinderen worden geboren in een traditioneel gezin liggen overigens niet ver van Heerlen. In Vaals en Simpelveld ligt het percentage kinderen dat bij een gehuwde moeder wordt geboren, boven de 60 procent.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen