Overslaan en naar de inhoud gaan

Optreden Dautzenberg en Stapel gaat niet door

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 16:23

Een optreden van de in Heerlen geboren schrijver Anton Dautzenberg samen met voormalig hoogleraar Diederik Stapel in Amsterdam is op het laatste moment afgezegd.

Dat meldt NRC dinsdag.

Fictiefabriek
De twee zouden optreden met hun podium- en boekproject De Fictiefabriek. Speciaal voor het Discovery Festival in Amsterdam hadden ze een speciale 'Fictiefabriek-peepshow' in elkaar gestoken. De organisatie van het festival had het tweetal enkele maanden geleden zelf geboekt.

Geschrapt
Maar toen de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen lucht kreeg van het optreden, werd het geschrapt. De KNAW dreigde de subsidie aan het festival in te trekken als de op fraude betrapte ex-hoogleraar Stapel zou optreden. In 2011 werd bekend dat Stapel op grote schaal had gefraudeerd. Daar is hij ook voor veroordeeld.

Vorige week zaten Dautzenberg en Stapel nog aan tafel bij PAUW.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kevin Goes uit Heerlen debuteert met digitale roman
Schrijver Dautzenberg weggestuurd bij Fontys
Dautzenberg geeft vergoeding aan pedofielenvereniging
Peter Bruyn Penning voor Anton Dautzenberg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen