Overslaan en naar de inhoud gaan

Optreden Dautzenberg en Stapel gaat niet door

Geplaatst opdinsdag 16 september 2014 - 16:23

Een optreden van de in Heerlen geboren schrijver Anton Dautzenberg samen met voormalig hoogleraar Diederik Stapel in Amsterdam is op het laatste moment afgezegd.

Dat meldt NRC dinsdag.

Fictiefabriek
De twee zouden optreden met hun podium- en boekproject De Fictiefabriek. Speciaal voor het Discovery Festival in Amsterdam hadden ze een speciale 'Fictiefabriek-peepshow' in elkaar gestoken. De organisatie van het festival had het tweetal enkele maanden geleden zelf geboekt.

Geschrapt
Maar toen de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen lucht kreeg van het optreden, werd het geschrapt. De KNAW dreigde de subsidie aan het festival in te trekken als de op fraude betrapte ex-hoogleraar Stapel zou optreden. In 2011 werd bekend dat Stapel op grote schaal had gefraudeerd. Daar is hij ook voor veroordeeld.

Vorige week zaten Dautzenberg en Stapel nog aan tafel bij PAUW.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kevin Goes uit Heerlen debuteert met digitale roman
Schrijver Dautzenberg weggestuurd bij Fontys
Dautzenberg geeft vergoeding aan pedofielenvereniging
Peter Bruyn Penning voor Anton Dautzenberg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen