Overslaan en naar de inhoud gaan

Optimistische Ultee heeft zin in weken van de waarheid

Geplaatst opzaterdag 22 januari 2022 - 16:06

Fortuna Sittard begint aan de belangrijkste fase van dit seizoen. Zeven wedstrijden tegen zeven teams uit de middenmoot. Ultee heeft veel vertrouwen. "Het zal niet afhangen van één wedstrijd. Stel, je wint er zes van de zeven, dan zijn we nog steeds hartstikke blij."

De reeks begint met de uitwedstrijd tegen RKC zondagavond. Fortuna Sittard staat 17e op de ranglijst, RKC 14e. "Wedstrijden tegen RKC, Sparta, PEC Zwolle, dat zijn de wedstrijden waar druk opstaat", zegt Ultee.

RKC
Fortuna Sittard speelde vorige week een prima wedstrijd tegen AZ, maar verloor toch. Frustrerend voor Ultee, maar het zit niet in zijn aard om daar lang over te treuren. "Als je dezelfde kwaliteit kan brengen als tegen AZ, dan wordt het tegen RKC een hele andere wedstrijd. De tegenstander is namelijk niet zo goed als AZ."

Video: L1

Versterking
Fortuna trok in de winterstop doelman Michael Verrips aan die overkwam van Sheffield United. Als het aan Ultee ligt, blijft het daar niet bij. "We zijn er volop mee bezig. Maar het is moeilijk om een speler te halen die én fit is, ritme heeft, kwaliteit heeft én direct inzetbaar is. Samen met Sjoerd Ars, ons technisch manager, bekijken we heel veel spelers samen. Daar komt nog bij dat als wij hem interessant vinden er vaak meer clubs zijn die deze speler willen hebben."

Flemming
Ultee is blij dat de club aanvaller Zian Flemming heeft weten te behouden. Een ploeg uit het Engelse Championship (tweede niveau) had hem graag willen overnemen, maar daar ging Fortuna niet in mee. Tot opluchting van Ultee. "Je weet het nooit, als er een club komt die 10 miljoen euro neerlegt dan zal Fortuna ook wel een keertje denken: we moeten meewerken. Maar ik hoop dat Fortuna heel lang 'nee' blijft zeggen."

Programma
Fortuna speelt de komende weken achtereenvolgens tegen: RKC, SC Heerenveen, FC Groningen, Sparta, Cambuur, PEC Zwolle, Willem II. Zondag om 20:00 uur speelt Fortuna uit tegen RKC. Deze wedstrijd is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen