Overslaan en naar de inhoud gaan

Opticien-moord: weduwnaar wil dna uit zaak-Nicky

Geplaatst opwoensdag 19 september 2018 - 17:00

Het dna dat is afgenomen in de zaak Nicky Verstappen moet ook gebruikt worden in een andere cold case, namelijk de moord op opticien Isabelle Pongs in Landgraaf.

Daarvoor pleit de weduwnaar van Isabelle, Pieter Pongs, in een interview met L1.

Roofoverval
Isabelle Pongs werd in 2004 in haar brillenzaak in Landgraaf met messteken om het leven gebracht. Er is nooit iemand veroordeeld voor de moord. Ook is nog altijd onduidelijk waarom Isabelle werd neergestoken. Een roofoverval lijkt onwaarschijnlijk. De dader(s) lieten een goed gevulde beurs in de winkel en de sieraden van Isabelle onaangeroerd.

Archiefbeelden van de onopgeloste moordzaak Isabelle Pongs uit 2004

Dna-spoor
Er is een dna-spoor gevonden in de zaak, maar dat is niet met zekerheid van de dader, zegt justitie. Volgens Pieter Pongs is dat wel degelijk het geval. Hij wil dat de inmiddels 16.000 dna-profielen die in de zaak Nicky Verstappen zijn verzameld ook in de zaak van zijn vermoorde vrouw gebruikt worden.

Vernietigd
"Het is toch van de zotte dat dat vernietigd moet worden. We hebben het hier over twee plaatsen delict (Brunssumerheide en Streeperstraat, Landgraaf, red.) die nog geen kilometer uit elkaar liggen, en ons is ook duidelijk gezegd door deskundigen van justitie dat het iemand moet zijn uit de directe omgeving, dus uit Landgraaf. Dus waar hebben we het over?", aldus Pongs. "Het zou voor ons misschien ook wel de laatste mogelijkheid zijn om het op te lossen."

De weduwnaar van Isabelle Pongs deed eerder een oproep voor nieuw onderzoek in de zaak.

Politiek
Pongs doet een beroep op de politiek om het gebruik van de dna-profielen in de zaak Nicky Verstappen in zijn zaak toe te staan. De kans daarop lijkt overigens klein. Dna-profielen mogen alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor ze zijn verzameld, in dit geval dus voor het oplossen van de zaak Nicky Verstappen.

Een deel van de profielen in deze zaak is overigens al vernietigd. Deelnemers aan het dna-onderzoek konden namelijk aangeven dat ze wilden dat hun gegevens direct na het onderzoek bij het NFI verwijderd moesten worden.

L1mburg Centraal
Een langer gesprek met de weduwnaar Pongs donderdagavond in L1mburg Centraal op L1TV.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen