Overslaan en naar de inhoud gaan

Opticien-moord: weduwnaar wil dna uit zaak-Nicky

Geplaatst opwoensdag 19 september 2018 - 17:00

Het dna dat is afgenomen in de zaak Nicky Verstappen moet ook gebruikt worden in een andere cold case, namelijk de moord op opticien Isabelle Pongs in Landgraaf.

Daarvoor pleit de weduwnaar van Isabelle, Pieter Pongs, in een interview met L1.

Roofoverval
Isabelle Pongs werd in 2004 in haar brillenzaak in Landgraaf met messteken om het leven gebracht. Er is nooit iemand veroordeeld voor de moord. Ook is nog altijd onduidelijk waarom Isabelle werd neergestoken. Een roofoverval lijkt onwaarschijnlijk. De dader(s) lieten een goed gevulde beurs in de winkel en de sieraden van Isabelle onaangeroerd.

Archiefbeelden van de onopgeloste moordzaak Isabelle Pongs uit 2004

Dna-spoor
Er is een dna-spoor gevonden in de zaak, maar dat is niet met zekerheid van de dader, zegt justitie. Volgens Pieter Pongs is dat wel degelijk het geval. Hij wil dat de inmiddels 16.000 dna-profielen die in de zaak Nicky Verstappen zijn verzameld ook in de zaak van zijn vermoorde vrouw gebruikt worden.

Vernietigd
"Het is toch van de zotte dat dat vernietigd moet worden. We hebben het hier over twee plaatsen delict (Brunssumerheide en Streeperstraat, Landgraaf, red.) die nog geen kilometer uit elkaar liggen, en ons is ook duidelijk gezegd door deskundigen van justitie dat het iemand moet zijn uit de directe omgeving, dus uit Landgraaf. Dus waar hebben we het over?", aldus Pongs. "Het zou voor ons misschien ook wel de laatste mogelijkheid zijn om het op te lossen."

De weduwnaar van Isabelle Pongs deed eerder een oproep voor nieuw onderzoek in de zaak.

Politiek
Pongs doet een beroep op de politiek om het gebruik van de dna-profielen in de zaak Nicky Verstappen in zijn zaak toe te staan. De kans daarop lijkt overigens klein. Dna-profielen mogen alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor ze zijn verzameld, in dit geval dus voor het oplossen van de zaak Nicky Verstappen.

Een deel van de profielen in deze zaak is overigens al vernietigd. Deelnemers aan het dna-onderzoek konden namelijk aangeven dat ze wilden dat hun gegevens direct na het onderzoek bij het NFI verwijderd moesten worden.

L1mburg Centraal
Een langer gesprek met de weduwnaar Pongs donderdagavond in L1mburg Centraal op L1TV.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen