Overslaan en naar de inhoud gaan

Opticien-moord: weduwnaar wil dna uit zaak-Nicky

Geplaatst opwoensdag 19 september 2018 - 17:00

Het dna dat is afgenomen in de zaak Nicky Verstappen moet ook gebruikt worden in een andere cold case, namelijk de moord op opticien Isabelle Pongs in Landgraaf.

Daarvoor pleit de weduwnaar van Isabelle, Pieter Pongs, in een interview met L1.

Roofoverval
Isabelle Pongs werd in 2004 in haar brillenzaak in Landgraaf met messteken om het leven gebracht. Er is nooit iemand veroordeeld voor de moord. Ook is nog altijd onduidelijk waarom Isabelle werd neergestoken. Een roofoverval lijkt onwaarschijnlijk. De dader(s) lieten een goed gevulde beurs in de winkel en de sieraden van Isabelle onaangeroerd.

Archiefbeelden van de onopgeloste moordzaak Isabelle Pongs uit 2004

Dna-spoor
Er is een dna-spoor gevonden in de zaak, maar dat is niet met zekerheid van de dader, zegt justitie. Volgens Pieter Pongs is dat wel degelijk het geval. Hij wil dat de inmiddels 16.000 dna-profielen die in de zaak Nicky Verstappen zijn verzameld ook in de zaak van zijn vermoorde vrouw gebruikt worden.

Vernietigd
"Het is toch van de zotte dat dat vernietigd moet worden. We hebben het hier over twee plaatsen delict (Brunssumerheide en Streeperstraat, Landgraaf, red.) die nog geen kilometer uit elkaar liggen, en ons is ook duidelijk gezegd door deskundigen van justitie dat het iemand moet zijn uit de directe omgeving, dus uit Landgraaf. Dus waar hebben we het over?", aldus Pongs. "Het zou voor ons misschien ook wel de laatste mogelijkheid zijn om het op te lossen."

De weduwnaar van Isabelle Pongs deed eerder een oproep voor nieuw onderzoek in de zaak.

Politiek
Pongs doet een beroep op de politiek om het gebruik van de dna-profielen in de zaak Nicky Verstappen in zijn zaak toe te staan. De kans daarop lijkt overigens klein. Dna-profielen mogen alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor ze zijn verzameld, in dit geval dus voor het oplossen van de zaak Nicky Verstappen.

Een deel van de profielen in deze zaak is overigens al vernietigd. Deelnemers aan het dna-onderzoek konden namelijk aangeven dat ze wilden dat hun gegevens direct na het onderzoek bij het NFI verwijderd moesten worden.

L1mburg Centraal
Een langer gesprek met de weduwnaar Pongs donderdagavond in L1mburg Centraal op L1TV.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen