Overslaan en naar de inhoud gaan

Opstandige horecabedrijven gaan 17 januari open

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 13:55

Meer dan duizend Limburgse horecaondernemers zijn van plan om op 17 januari de deuren weer te openen.

Horecabedrijven in vijftig steden en regio's in het land gaan op die januaridatum weer open, zelfs als dat niet mag. In Limburg gaat het om 1200 horecaondernemers.

Tweederde
Dat laat het Limburgse district van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) woensdag weten. "1200 Limburgse horecaondernemers hebben zich achter de landelijke actie geschaard", zegt districtsvoorzitter Guido Kreutzer. "Dat is tweederde van onze leden." In Limburg zijn 1800 ondernemers aangesloten bij Koninklijke Horeca Nederland.

Roodgloeiend
Die ondernemers zijn aangesloten bij afdelingen. Die van Maastricht, Heerlen, Roermond, Valkenburg, Venray, Weert, Nederweert, Horst aan de Maas en Roerdalen hebben zich aangesloten bij de actie van KHN. "Daar kun je die van Sittard-Geleen aan toevoegen", zet Kreutzer. "En er zullen er nog wel meer volgen. De telefoon staat roodgloeiend."

Lont in het kruitvat
De horeca komt in opstand, omdat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid eind november liet doorschemeren dat een versoepeling van de coronamaatregelen er half januari nog niet inzit. "Toen ging voor ons de lont in het kruitvat", zegt Kreutzer. "We voelen ons door de minister te kakken gezet."

Kreutzer geeft aan dat KHN ruim acht maanden onderhandelt met het kabinet over de horeca in coronatijd. "Er is geen perspectief en er is geen extra geld. Als dat niet verandert, gaat veel horeca op 17 januari weer open."

Vertrouwen
De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Zij zeggen niet anders te kunnen dan ongehoorzaam te zijn omdat ze op omvallen staan en steun vanuit de overheid uitblijft.

Lees ook: Horeca in opstand: 'We gaan in januari open!'?

Het gaat om ondernemers in vijftig lokale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), maar de landelijke organisatie staat er niet achter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen