Overslaan en naar de inhoud gaan

Opstandige horecabedrijven gaan 17 januari open

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 13:55

Meer dan duizend Limburgse horecaondernemers zijn van plan om op 17 januari de deuren weer te openen.

Horecabedrijven in vijftig steden en regio's in het land gaan op die januaridatum weer open, zelfs als dat niet mag. In Limburg gaat het om 1200 horecaondernemers.

Tweederde
Dat laat het Limburgse district van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) woensdag weten. "1200 Limburgse horecaondernemers hebben zich achter de landelijke actie geschaard", zegt districtsvoorzitter Guido Kreutzer. "Dat is tweederde van onze leden." In Limburg zijn 1800 ondernemers aangesloten bij Koninklijke Horeca Nederland.

Roodgloeiend
Die ondernemers zijn aangesloten bij afdelingen. Die van Maastricht, Heerlen, Roermond, Valkenburg, Venray, Weert, Nederweert, Horst aan de Maas en Roerdalen hebben zich aangesloten bij de actie van KHN. "Daar kun je die van Sittard-Geleen aan toevoegen", zet Kreutzer. "En er zullen er nog wel meer volgen. De telefoon staat roodgloeiend."

Lont in het kruitvat
De horeca komt in opstand, omdat minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid eind november liet doorschemeren dat een versoepeling van de coronamaatregelen er half januari nog niet inzit. "Toen ging voor ons de lont in het kruitvat", zegt Kreutzer. "We voelen ons door de minister te kakken gezet."

Kreutzer geeft aan dat KHN ruim acht maanden onderhandelt met het kabinet over de horeca in coronatijd. "Er is geen perspectief en er is geen extra geld. Als dat niet verandert, gaat veel horeca op 17 januari weer open."

Vertrouwen
De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Zij zeggen niet anders te kunnen dan ongehoorzaam te zijn omdat ze op omvallen staan en steun vanuit de overheid uitblijft.

Lees ook: Horeca in opstand: 'We gaan in januari open!'?

Het gaat om ondernemers in vijftig lokale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), maar de landelijke organisatie staat er niet achter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen